EPDK'dan doğal gaz ve elektrikte şirketlere ‘güvence bedeli' uyarısı

EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz, ''Şirketleri uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak'' dedi.

GİRİŞ 25.02.2023 09:51 GÜNCELLEME 25.02.2023 15:17
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) afet bölgesinde yaşayan ve depremden etkilenen vatandaşlarımızın-ister deprem bölgesinde ikametini sürdürsün, ister başka bir şehirde ikamet etmeye başlasın-elektrik ve doğal gaz için yeni abonelik yaptırırken olağanüstü hal süresi boyunca güvence bedeli ödemeyeceğini geçtiğimiz hafta karara bağlamıştı.

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz; kurum yetkililerinin elektrik ve doğal gaz, dağıtım ve görevli tedarik şirketleri ile bir toplantı yaparak güvence bedeli konusunda depremzede vatandaşlarımıza hiçbir zorluk çıkartılmaması için gerekli uyarıları yaptığını açıkladı.

Yılmaz şunları kaydetti: ''Ülke olarak zorlu bir süreçten geçiyoruz. Asrın felaketinin ardından milletimiz de sektörümüz de büyük bir dayanışma örneği sergiledi. İnşallah yaraları elbirliğiyle ve hızla saracağız. Güvence bedeli konusunda da şirketleri çok net bir dille uyardık. Depremzede vatandaşlarımızı kimse gereksiz kırtasiye ile uğraştırmasın. Elektrik, doğal gaz hatta su faturasının mobil ekran görüntüsü bile yeterli olacak. Bu konudaki kararımız net ve titizlikle de uygulanmasını istiyoruz. OHAL süresi boyunca depremzede vatandaşlarımız güvence bedeli ödemeyecek. Aksi davranıp güvence bedeli talebinde bulunan, abonelik sürecini gereksiz kırtasiye ile yavaşlatan, depremzede vatandaşlarımızı mağdur eden şirketler bedelini ağır öder.''

EPDK’nın aldığı kararın ardından olağanüstü hal kararı alınan ve afet bölgesi ilan edilen illerde depremden etkilendiğini; e-devlet platformundan veya herhangi bir nüfus müdürlüğünden alınan tarihçeli yerleşim yeri (ikametgah) belgesi, valilik, kaymakamlık gibi idari birimlerden alınan yazılar, elektrik, su, doğalgaz aboneliklerine ait faturalar (ya da faturaların mobil ekran görüntüsü) gibi belgelerle gösteren elektrik ve doğal gaz abonelerinden yeni abonelik işlemlerinde OHAL süresince güvence bedeli alınmayacak.
Depremden önce afet bölgesinde yaklaşık 6 milyon elektrik, 1 milyon 700 bin de doğal gaz abonesi bulunuyorken, bu aboneler elektrikte meskende asgari 420 TL doğal gazda ise 1430 TL güvence bedeli ödüyordu.

KAYNAK: İHA
Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • Zehni 3 yıl önce Şikayet Et
    Herkes kafasına göre zam yapıyor
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    şirketlerde baya korkmuştur
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    ülke öyle bir hale geldiki devleti takan yok isteyen istediği gibi at koşturuyor devlet sadece izliyor cimere yaz hakem heyetine başvur mahkemeye koş eeeeeeeeeee devlet olarak sen nerdesin devlet niçin var
    Cevapla
  • Sahici 3 yıl önce Şikayet Et
    Alın size özelleştirme. Bugüne kadar özeller soydu. Devlet seyretti.
    Cevapla
  • MMİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Ne büyük bi lutufta bulunmuş.Bu Milletin kanını emen sülükler.Ben Malatyadayım gelin bulabilirseniz saatleri okuyun.İkrama bak vatandaş kırtasiye ile uğraşmasın.Allah inşallah sizi bizden beter eder
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle