Fındık fiyatını karanfiller belirleyecek

Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, fındık fiyatının 59-60 lira istikrarını koruduğunu belirterek, bundan sonraki fiyatın yükselip düşmesinde karanfil sayımının etkili olacağını söyledi.

Fındık fiyatını karanfiller belirleyecek
Fındık fiyatını karanfiller belirleyecek
GİRİŞ 24.02.2023 16:21 GÜNCELLEME 24.02.2023 16:44
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Keşap Ziraat Odası Başkanı Abdullah Şahin, TMO’nun depolarındaki fındığı satacağını açıklamasının ardından serbest piyasada 65 lirayı gören fındık fiyatının bir anda düştüğünü hatırlatarak, “Serbest piyasada 57 liraya kadar gerileyen fındık fiyatı biraz kendini toparlayarak, 59-60 liraya kadar yükseldi. Son bir haftadır da bu fiyat istikrarını koruyor. Bu aralar pazara çok fazla fındık inmese de yine de üreticinin elinde bir miktar fındık bulunuyor.

Bundan sonra fındık fiyatının yükselip yükselmeyeceğini fındık bahçelerindeki karanfiller belirlemede etkili olacaktır. Zaten mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava şartları nedeniyle karanfiller erken açmaya başlamıştı. Bu günlerde de fındığın rekolte tahmini belirleyen karanfiller iyice kendini göstermeye başladı.

Bu karanfillere göre ihracatçılar rekolte tahmininde bulunarak önümüzdeki yılki ihtiyacına göre serbest piyasada fiyatların durumunun belirlemektedir. Dolayısıyla bundan sonraki fiyatları belirleyecek olan karanfil sayımı olacaktır” dedi.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah abi gençliğinde iyi bir kaleciydi..Her ne kadar bir marangoz ustası olsada bulunduğu makama hak ederek geldiginden şüphem yok..Abdullah abimize selamlar olsun
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    karadeniz iklim şartları dengesiz mart sonlarında don ve benzeri sorunlar çıkmaz ise fındık olur lakin tehlike devam ediyor henüz konuşmak için erken diye düşünüyorum
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    He soda isrrailliyim. Karsta beraber 17 ülkeyle kış tatbikatı yaptık yenicek yok mu haberin? İsrailliler ticareti bilir, sen fındığına sahip çıkıp fındık piyasasını üretici lehine koruyamazsan böyle yaparlar diye uyarıyorum. Düşmanını ayıramayan bu kafanlar anca böyle kayaya toslarsın uyan diye uyarıyorum beni düşman belliyorsun. Yazık la kafana.
    Cevapla
  • Sooodaaa 1 yıl önce Şikayet Et
    misafir, hayirdir, israilli misin, milletin zarar etmesinden, ulkemizun kaybindan mutluluk mu diyuyorsun, yazacak, icinde tutamayacak kadar gözün mü dönmüş. Yaranmaya çalıştığın tiplerin hişmini yaşayasın.
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İsrailliler sizinle uğraşmamak için, gürcistana yatırım yaptı. Gürcüler fındık zengini olur ilerde.
    Cevapla
  • Cüneyt 1 yıl önce Şikayet Et
    Abdullah babaya selamlar
    Cevapla
  • Muhammet emniyet 1 yıl önce Şikayet Et
    Selam olsun Abdullah Şahin kardeşimize
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle