Olağanüstü durumlarda taksit düzenlemesi yapılabilecek

Ticaret Bakanlığı, afet dönemleri ile diğer olağanüstü durumlarda ilçe, il, bölge veya ülke düzeyinde perakende ticarette taksit sınırlamalarında düzenleme yapabilecek.

Olağanüstü durumlarda taksit düzenlemesi yapılabilecek
Olağanüstü durumlarda taksit düzenlemesi yapılabilecek
GİRİŞ 23.02.2023 10:26 GÜNCELLEME 23.02.2023 10:26
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı'nın perakende ticarette uygulanacak ilke ve kurullar hakkında yönetmelikte değişiklikler yapan yönetmeliği Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Yönetmelikle söz konusu yönetmeliğin 12/B sayılı "perakende işletmelerin tüketicilere yönelik taksitli satışları" başlıklı maddede yapılan değişiklik uyarınca taksit konusunda Ticaret Bakanlığı'na yetki verildi.

Buna göre, Ticaret Bakanlığı, konut satışı haricindeki taksitli mal ve hizmet satışlarında taksitlendirme süresi 12 ayla sınırlandıran hükmü afet dönemleri ile diğer olağanüstü durumlarda ilçe, il, bölge veya ülke
düzeyinde geçici süre ile değiştirmeye veya bu konuda ilave sınırlamalar getirmeye yetkili olacak.

KAYNAK: REUTERS
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Kredi vadeleri uzatılmalı
    Cevapla