SASA'dan 'hisse alım-satım' açıklaması

SASA, hâkim ortağı ve iştirakleri ve/veya bunlarla ilişkili kişileri tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen 2.500.000 lot satış işleminden sonra borsada herhangi bir pay alım-satım işlemi gerçekleştirilmediği bildirildi

SASA'dan 'hisse alım-satım' açıklaması
SASA'dan 'hisse alım-satım' açıklaması
GİRİŞ 23.02.2023 09:39 GÜNCELLEME 23.02.2023 10:24

SASA Polyester, son günlerde Yatırımcı İlişkileri birimine yöneltilen sorular sebebiyle KAP üzerinden bir açıklamada bulundu.

Açıklamada şu bilgiler yer aldı:

"Bugün itibarıyla Şirketimizin hâkim ortağı ve bağlı ortaklıklarının 2.302.591.217 TL şirket çıkarılmış sermayesi içindeki payı;

1) Erdemoğlu Holding A.Ş. 'nin %60,99,

2) Merinos Halı Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin %13,25,

3) Dinarsu İmalat ve Ticaret T.A.Ş.'nin %7,56 olmak üzere

toplam %81,80'dir. En son gerçekleştirilen sermaye artırımı nedeniyle ihraç edilen payların hesaplara geçtiği 10 Ocak 2023 tarihinden itibaren bu oranlarda herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Şirketimiz hâkim ortağı ve iştirakleri ve/veya bunlarla ilişkili kişileri tarafından 12 Aralık 2022 tarihinde gerçekleştirilen ve KAP üzerinden duyurulan 2.500.000 lot satış işleminden sonra Borsada herhangi bir SASA pay alım satım işlemi gerçekleştirilmemiş olup işlem yapılması durumunda sermaye piyasası düzenlemelerine uygun olarak daha önce de açıklandığı üzere KAP üzerinden kamuya duyurulacaktır."

1 AY BAKIM ONARIM KARARI

SASA Polyester, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na dün yaptığı açıklamayla Kahmamanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketi sonrası bölgede üretim hattının incelenmesi ve gerek görülen noktalarda bakım ve/veya değişiklik yapılması amacıyla Adana'daki DMT (dimetil tereftalat) tesislerine 1 ay süreyle bakım onarım yapma kararı aldığını duyurdu.

SASA yaptığı açıklamada, "DMT hattımızda üretime ara verilmesine karar verilmiştir. Gerekli incelemelerin ve olası bakım çalışmalarının yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir" olarak belirtti.

SASA'nın hisseleri güne 102,10 TL seviyesinden başlarken, saat 10:18 itibarıyla yüzde 3,08 oranında düşüşle 104,00 TL seviyesinde işlem gördü.

SASA'da Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) dün akşam yapılan açıklama şöyle:

06.02.2023 sabahından itibaren, önce Kahramanmaraş ve ardından 20.02.2023 tarihinde Hatay'da meydana gelen depremler ve artçı sarsıntılar sonrasında, üretim birimlerimizde hasar ya da üretimde ve sevkiyatta aksamaya yol açan herhangi bir olumsuzluk meydana gelmemiş olmakla birlikte; üretim hattımızın güvenliğinin sağlanması ve böylece tedarikin sürdürülebilirlik ilkemiz doğrultusunda devam edebilmesi için DMT (dimetil tereftalat) üretim hattımızın ayrıntılı bir şekilde incelenmesi ve gerek görülen noktalarda en uygun şekilde bakım ve/veya gerekirse değişiklik yapılması zorunluluğu doğmuştur.

Bu sebeple bugün itibarıyla DMT hattımızda üretime ara verilmesine karar verilmiştir. Gerekli incelemelerin ve olası bakım çalışmalarının yaklaşık 1 ay içerisinde tamamlanması beklenmektedir.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.