Meclis'te ilk gündem EYT olacak

Deprem nedeniyle çalışmalarına ara veren Türkiye Büyük Millet Meclisi, mesaisine EYT düzenlemesi ile başlayacak. Meclis Genel Kurulu'nda Salı günü EYT teklifinin ele alınması planlanıyor.

Meclis'te ilk gündem EYT olacak
Meclis'te ilk gündem EYT olacak
GİRİŞ 22.02.2023 19:54 GÜNCELLEME 22.02.2023 21:32
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Milletvekillerinin deprem bölgesinde olması nedeniyle ara verilen Meclis çalışmalarına 28 Şubat Salı günü devam edilecek.

Meclis Genel Kurulu'nda ilk olarak milyonlarca kişinin beklediği EYT teklifi gündeme gelecek.

EYT düzenlemesi Ocak ayı sonunda AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin imzasıyla Meclis'e sunulmuştu.

Şubat ayı içinde çıkarılması planlanan yasa doğrultusunda ilk maaşların mart ayında ödenmesi öngörülüyordu. Ancak Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle Meclis çalışmaları ertelendi.

MART AYINDA YÜRÜRLÜĞE GİRMESİ BEKLENİYOR

İlk etapta 2 milyon 250 bin kişinin emekli olacağı düzenlemenin Meclis'ten mutabakatla çıkarılması için muhalefet partileriyle görüşülecek.

Yasanın Mart ayı başında yürürlüğe girmesi bekleniyor. İlk maaşların Marta yetişmemesi durumunda Nisan ayında ödenebileceği ifade ediliyor.

EYT düzenlemesi 4 maddeden oluşuyor. 8 Eylül 1999 ve öncesinde sigorta girişi olanların yaş sınırı bulunmaksızın emekli edilmelerine imkan tanınıyor.  

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 85
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lileri küçumseyenler hataya düşüyorlar.Bir kenara yazın seçimin sonucunu eyt liler tayin edecek.Eyt ye karşı olanlar olayı anlamıyorlar.Hükümet dikkatli olmalı eyt 'yi daha fazla geciktirmeden kanunlastirmalı.Bu işi depremden ayırmalı.Devletimiz güçlüdür.
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    EYT en iyi ihtimalle mart ayının başında resmi gazetede yayımlanır, emekli maaşları emeklilik talebinde bulunulan ayın ertesi ayının 1 inden itibaren bağlanır, mart ayında emeklilik dilekçesi veren bir kişinin maaşı 1 nisandan itibaren hesaplanır, sgk işlemlerini yetiştrirse nisan ayında maaşını alır, yetiştiremezse ileriki aylarda 1 nisandan geçerli toplu maaşlarını alır.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Ali ismin kısa aklında kısa.hasetinde çatlayacaksın.goster o zaman bu adam on yıl çalıştı emekli oldu diye..
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    burası Türkiye
    Cevapla
  • DURSUN 1 yıl önce Şikayet Et
    millet vekilleri çalışmadan yattığı yerden maaş alıyor milletin sırtında n geçiniyorlar hakkım helal değildir garip fukaranın emeğini yemek bukadar kolaymı TBMM açmadınız açmayınızda sorumsuzca bir davranıştır bu ülkede 80 milyon için hizmet etmelisiniz yas dediğin 3,5 gün olur biz yatmayı çalışmamayı bir yardım olarak mı görüyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle