Deprem sonrası büyük tepki çekmişti: Vicdansızlığa 100 bin lira ceza!

Kahramanmaraş'taki depremlerin ardından bölgedeki ailelerin göç ettiği illerden Konya’da, ev kiralarına fahiş fiyat uygulayan emlakçılara ve ev sahiplerine 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak.

GİRİŞ 22.02.2023 15:46 GÜNCELLEME 22.02.2023 16:10
Bu Habere 153 Yorum Yapılmış

​Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki 11 ili etkileyen depremlerin ardından, bu bölgelerde yaşayanlar farklı illere göç etti. Bu illerden Konya’da bazı ev sahipleri ve gayriresmi emlakçılar, ev kiralarında yüzde 30 ila 40 arasında değişen fiyat artışına gitti.

Konya Ticaret İl Müdürlüğü, bunun üzerine çalışma başlattı. İl Müdürlüğü, ev kiralarının yanı sıra gıda, çocuk bezi, temizlik ürünlerinin de fahiş fiyata verilmesiyle ilgili gelen şikayetlerle ilgili inceleme yapıp, tutanak hazırlıyor. Hazırlanan tutanaklarda Ticaret Bakanlığı’nın Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu’na gönderiliyor. Kurulca fahiş fiyat artışı belirlenmesi halinde bu kişilere 100 bin liraya kadar cezai işlem uygulanacak. 



Bazı internet sitelerindeki yeni kiralık ilanlarının depremlerden hemen sonraki zamanlarda yayınlandığı görülüyor. Bazı ilanlarda aynı semt üzerinde 2+1 bir dairenin 2,850 liraya kiraya verilirken, 1+1 bir dairenin ise 6 bin liraya kiralanması dikkat çekiyor.



Emlak uzmanları, bazı semtlerde kirası 5 bin lira olan evlerin 7 bin liraya, 7 bin lira olan evlerin ise 10 bin liralara yükseldiğini belirtiyor. 

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 153
  • yusuf 1 yıl önce Şikayet Et
    Emlakçının görevi nedir? Derhal bu karaborsacılık sözde mesleği yasaklansın millet kendi malını kendi kiraya versin. nerede avare var artık bu işi yapıyor bunları süpürmek lazım.
    Cevapla
  • mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah' a havale ediyoruz..
    Cevapla
  • srcndmrl 1 yıl önce Şikayet Et
    konyadaki tacirler dürüst çalışın. Aksi takdirde rabbim sizi malınız ile imtihana tabi tutacaktır.
    Cevapla
  • vatansever 1 yıl önce Şikayet Et
    bunu yapanında vatan hainliginden bir farkı yok..100 binlira cezamı komik..en azından evinin degeri kadar ceza kesilsin..
    Cevapla
  • Türkcan 1 yıl önce Şikayet Et
    kim fahiş fiyat artışı yapıyorsa mallarına el koyun. ticaretten emlakçılıktan men edin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle