Deprem bölgesinde hasar tespitlerine 1 ay içinde itiraz edilebilecek

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, depremden etkilenen bölgelerde ilan edilen hasar tespit sonuçlarına, 1 ay içinde itiraz edilebileceğini, yeniden yapılan hasar tespitiyle sonuçların kesinleşeceğini açıkladı.

Deprem bölgesinde hasar tespitlerine 1 ay içinde itiraz edilebilecek
Deprem bölgesinde hasar tespitlerine 1 ay içinde itiraz edilebilecek
GİRİŞ 22.02.2023 11:45 GÜNCELLEME 22.02.2023 11:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Hasar tespit çalışmaları tüm dünya literatüründe yer aldığı gibi gözlemsel incelemeye dayalıdır. Bu incelemede binaların kolon, perde, kiriş gibi taşıyıcı olan ve bölme duvar, kaplama gibi taşıyıcı olmayan elemanlarında oluşan hasarlar belirlenmektedir. Binalar; hasarsız, az hasarlı, orta hasarlı, ağır hasarlı, acil yıkılacak ve yıkık olarak sınıflandırılmaktadır" denildi. 

Hasarsız ve az hasarlı binaların kullanılabildiği belirtilerek, "Orta hasarlı binaların detaylı deprem performanslarının değerlendirilmesi gerekmektedir. Ağır hasarlı ve acil yıkılacak binaların kesinlikle kullanılmaması ve kontrollü bir şekilde yıkımının gerçekleştirilmesi zorunludur.

1 AY İÇİNDE İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

Binanızın hasar durumunu, e-Devlet ya da www.hasartespit.csb.gov.tr adresinden öğrenebilir, hasar tespit başvurularınızı bu adreslerden yapabilir veya afet bölgelerindeki mobil iletişim merkezlerine başvurabilirsiniz.

Hasar tespit sonuçlarının mahalle muhtarlıklarında ilan edilmesinin ardından 1 aylık itiraz süresi bulunmaktadır. Bu süre içerisinde vatandaşlarımız, e-Devlet ve iletişim ofislerinden itiraz başvurularını yapabilecek olup yapılan itiraz başvuruları doğrultusunda yeniden hasar tespiti yapılarak sonuçlar kesinleşecektir" açıklaması yapıldı. 

KAYNAK: DHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 4
  • hak 1 yıl önce Şikayet Et
    Artcı depremler devam ederken hasar tespiti doğru değil.Sağlam bina bir sonraki artcıda hasarlı hale geliyor..
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Komple yıkıp, faydan uzakta yeniden inşa daha ekonomik ve kalıcı bir çözüm olurdu. Ayrıca yaptığın hasar tespitinden emin değilsen yapma. Ne diye vatandaşın inisiyatifine bırakıyorsun ki. Kimi vatandaş hep başka söyler, hep başka ister.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    hepisi yikilsin sehir fay hati olmayan yere taşisinlar.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Az hasarlı rapor verdikleri binalar artçı depremlerde yıkılıyor. Adam akıllı bakmıyorlar bile
    Cevapla