Semt pazarlarında fiyatlar uçuşa geçti! Yüzde 150'ye varan artış

Kahramanmaraş merkezli depremin ardından bölgedeki sera ve tarlalar da büyük hasar gördü. Ürün lojistiğinde yaşanan aksamaların etkisiyle İstanbul’da semt pazarlarında fiyatlar yukarı fırladı.

GİRİŞ 21.02.2023 16:28 GÜNCELLEME 21.02.2023 17:36
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili etkileyen 7.7 ve 7.6 şiddetinde yaşanan depremlerin ardından sebze fiyatları yükselişe geçti. Deprem ile birlikte seralar hasar görürken, çiftçiler ise tarlalara giremedi.

Esnaf, sebze fiyatlarında yüzde 150 oranında artışların yaşandığını belirtilirken, deprem sonrası yaşanan ters göç nedeniyle de önümüzdeki dönemde rekoltelerde azalma olabileceği uyarısı yapıldı.

Deprem, çevre illeri de etkilerken yollarda yaşanan yoğunluk ise ürün tedariki olumsuz etkilendi.

YÜZDE 150 ARTIŞ OLDU

Maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi ürünlerin çoğu deprem bölgesinden gelirken, bu ürünlerde yüzde 150 civarında artış oldu.

Fiyat artışının 3-5 gün geçerli olduğunu belirten hal esnafı, daha sonrasında ise fiyatların normale başladığını söyledi.

SEBZELERİN ÇOĞU DEPREM BÖLGESİNDEN

Hale gelen ürünlerin birçoğunun deprem bölgesinden geldiğini belirten hal esnafları, özellikle bu mevsimde maydanoz, dereotu, ıspanak, pırasa, beyaz lahana, roka gibi ürünlerin çoğunun deprem bölgesinden geldiğine dikkat çektiler.

Afetten kaynaklı kimsenin bu ürünleri toplamaya zaman ve gücünün olmadığı belirtilirken, ürünlerde yüzde 150 civarında artış olduğu ifade edildi.

Ürün azlığından dolayı bir demet maydanozun fiyatı ise geçtiğimiz hafta 25 TL’ye kadar çıktı.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 49
  • Sefer 1 yıl önce Şikayet Et
    Sebze ve meyveyi deprem vurmaz, kaldı ki hepsi de deprem dışında yetişiyor. Artık bu fırsatçılara satış yasağı konmalı.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hemen insanlara yüklenen şu süper zekalılar, bu ülkeyi ben mi yönetiyorum, ya da yönetenler ne yapıyor peki, biraz da bunu akletseniz!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis Türkiye uçacak demişti ya, uçmaya devam ediyoruz!
    Cevapla
  • zafer gülten, 1 yıl önce Şikayet Et
    insan pazara gittimi fiattan ne alacağını şaşırıyor,ucuzunu alıyorsun ,bakmışşsın 2 günde çürümüş,bozulmuş--ucuz diye,ucuzundan muz ve mandalina aldım,2-3 gün dayanmadı,çürüdü,pahalısı 1 hafta dayanıyor en azından.yani ucuzunda kalite yok.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    biz akıllanmayı ders almayız.yaziklar olsun bu firsatcilara
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle