Deprem bölgesine düne kadar 125 milyon litre akaryakıt gönderildi

Kahramanmaraş merkezli deprem etrafındaki 11 ili de içine alan geniş bir coğrafyayı etkiledi ve bu süreçte akaryakıt sektörü de ihtiyaca cevap vermek için seferber oldu.

Deprem bölgesine düne kadar 125 milyon litre akaryakıt gönderildi
Deprem bölgesine düne kadar 125 milyon litre akaryakıt gönderildi
GİRİŞ 20.02.2023 14:32 GÜNCELLEME 20.02.2023 14:32
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki deprem geniş bir alanda yıkıma neden oldu.

Bölgedeki araçların yaralıları hastaneye taşımak, tahliyeler, destek çalışmaları ve arama-kurtara faaliyetleri için akaryakıta ihtiyaç arttı.

Benzin istasyonlarından bazıları da faciadan etkilendiği için Petrol Sanayi Derneği (PETDER) devreye girdi.

19 ŞUBAT AKŞAMINA KADAR 125 MİLYON LİTRE AKARYAKIT GÖNDERİLDİ

Dernekten yapılan açıklamaya göre, PETDER üyesi akaryakıt şirketleri, depremin ilk gününden 19 Şubat akşamına kadar deprem bölgesine toplamda 5 bin 300'den fazla tanker seferiyle yaklaşık 125 milyon litre akaryakıt gönderdi. Bunun bir kısmını ise hibe akaryakıt oluşturdu.

Kurum, ayrıca bölgeye depremzedelere destek amacıyla, nakdi yardımlar, gıda, kıyafet, hijyen ürünleri, çadır, battaniye, yatak, ilaç, tıbbi malzemeler, seyyar tuvalet, elektrikli ısıtıcı, jeneratör ve temel ihtiyaç malzemeleri ulaştırdı.

"GÜN BİRLİK OLMA GÜNÜ"

Açıklamada görüşlerine yer verilen PETDER Genel Sekreteri Köksal Onur İnci, depremin ilk anından itibaren koordinasyon içinde sıkıntıları en aza indirmek için çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

Üyelerimiz akaryakıt dışında acil ve temel ihtiyaç malzemelerini de hızla bölgeye gönderdi ve göndermeye devam ediyor. Ayrıca belirlenen kurumlara nakdi bağışlarda bulunuyorlar. Tüm şirketlerimizin çalışanları da canla başla bu yardım çalışmalarında yer alıyor, ürün paketleri hazırlıyor, nakit bağış topluyor, arama-kurtarma faaliyetlerine katılıyor. Gün, dayanışma günü, birlik olma günü. Yaralarımızı inşallah hep birlikte en kısa zamanda saracağız.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Aç çok 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir litre vatandaşa bedava yada maliyetine olsun diye akar yakıt veren petrol görmedik şow peşinde millet gönülden karşılıksız yapandan Allah razı olsun
    Cevapla