EYT'lilerin ilk maaşları için yeni tarih belli oldu

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) çalışmalarına siyasi partilerin mutabakatı ile 28 Şubat’a kadar ara verilmesinin kararlaştırıldığını açıkladı.

GİRİŞ 20.02.2023 10:53 GÜNCELLEME 20.02.2023 17:30
Bu Habere 239 Yorum Yapılmış

AK Partili Elitaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle, siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat 2023 tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır. Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

AK Parti’de yapılan toplantılarda, bazı kurmaylar EYT’nin ertelenmesi konusunda önerilerde bulunurken, bazı kurmayların bundan artık geri dönülemeyeceğini ifade ettiği öğrenildi. 28 Şubat’ta açılması planlanan TBMM Genel Kurul çalışmalarına ilk olarak Türk Arkeoloji ve Kültürel Miras Vakfı Kanunu teklifi, yapılandırma ve ardından EYT düzenlemesinin görüşülerek başlanması planlanıyor.

İLK MAAŞ NİSANDA

EYT’nin normalde şubat ayı içinde yasalaştırılarak, vatandaşların ilk maaşlarını mart ayında alması planlanmıştı. Ancak, deprem felaketinin olması nedeniyle Meclis çalışmalarına ara verilmesinin ardından gözler EYT’lilerin maaşlarını ne zaman alacağına çevrildi. Konuya ilişkin konuşan AK Parti kurmayları, “Normalde mart ayında alınacağını ancak deprem nedeniyle süreç sekteye uğradı” dedi ve “EYT ertelenmez, çıkacak o kesin. Nisan için bir çare düşünülür martta geri ödemeli olmaz, nisana kalmış olur. Martta Genel Kurul’a geleceğini değerlendiriyoruz” açıklamasını yaptı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 239
  • Çenedeki bakkal 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt bir hak mücadelesidir saygılarımla iktidar bunuda çözdü saygılarımla
    Cevapla
  • eyt lı hamal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu eyt ye fesatlanmak ayıptır ayıp. Haksızlık adaletsizlik birilerinin hakkına göz dikmek bunlar hoş şeyler deyil- herkesin bu ülke için yapacağı en güzel şey dürüst ve ahlaklı olmaktır
    Cevapla
  • murtaza 1 yıl önce Şikayet Et
    emeklilik,eyt diye bir kavram da olmuyacak, iptal, artık kimse hayal kurmasın,daha kötü günler yeni başlıyor.
    Cevapla
  • oymako 1 yıl önce Şikayet Et
    inşallah kardeşim
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Eyt lileri bir enkazdı ve 25 yıllık bir beklenti, erdoğan söz verdi ve yapar, ama bu depremden dolayı hazineden çok para çıkacak depremden dolayı, yasa çıksın ama ilk maaşlar eylülde alınsın
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz asrın felaketi ile imtihandayken EYTli olan vatandaşlarımız bu taleplerini öteletmeleri için kampanya yapıp bu kaynağın deprem bölgesindeki kardeşlerimize aktarılmasından yaraların hızlıca sarılmasından yanayım.
    Cevapla
  • Ahmet Galatalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Emrah neymiş yaz bakalım. Ama.belgeli
    Cevapla
  • Hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Çok doğru
    Cevapla
  • Emrah 1 yıl önce Şikayet Et
    Mehmet Cengize yapılan son kıyağı duymadın herhalde. Ona vereceğine eytlilere versin
    Cevapla
  • Osmanlı 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlette borçlandırmayı öteleyeydi. Eyt li olarak kısıtlı geçimimix olsada biriktirdiklerimizi gönderdik. Artık düşün yakamızdan. Sanki piyangodan bilet ikramiyesi kazanmış gibi bu devlet bizim eyt maaşları ilr batacak çıkacaksa yazıklar olsun. Herkes sokakta yiyiyor içiyor geziyor aklınız fikriniz eyt lilerin alacağı üçkuruşta.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle