Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'deprem bağışı' açıklaması

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerin ardından yapılan bağış kampanyasından TCMB'nin 30 milyar lira bağış yapması hakkında konuştu. Kavcıoğlu, "Tartışmak doğru değil, bu milletin parasıdır" dedi.

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'deprem bağışı' açıklaması
Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu'ndan 'deprem bağışı' açıklaması
GİRİŞ 17.02.2023 09:41 GÜNCELLEME 17.02.2023 09:45
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 11 ili etkileyen depremler için ortak yayınla ekranlarda ve radyolarda başlatılan "Türkiye Tek Yürek" yardım kampanyasında depremzedeler için bağış yağmuru yaşandı. Programın moderatörlüğünü Nihat Hatipoğlu, Pelin Çift, Deniz Bayramoğlu, Nazlı Çelik, Acun Ilıcalı, Didem Arslan Yılmaz, Çağla Şikel ve Tümer Doğru üstlendi.

30 MİLYAR LİRALIK BAĞIŞ GÜNDEM OLDU

Yardım kampanyası programında Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) 30 milyar liralık bağışı sosyal medyada gündem oldu.

BİLANÇO KÂRINDAN KARŞILANACAK

TCMB kaynağının Reuters'a verdiği bilgiye göre, bankanın depremzedelere yönelik 30 milyar TL'lik bağışı "bankanın 2022 bilançosu kârından karşılanacak". Böylece banka tahminen Nisan ayında Genel Kurul ile Hazine'ye aktaracağı 2022 kârının 30 milyar TL'sini depremzedelere tahsis etmiş oldu.

KAVCIOĞLU: YARDIMI TARTIŞMAK SAĞLIKLI DEĞİL

Konuyla ilgili bir açıklama da Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’ndan geldi.

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat'a konuşan Kavcıoğlu, “Yardımı bankanın kârından yaptık. Merkez Bankası anonim şirkettir. Normal süreç işleseydi, diğer ortaklarımıza da kâr payı verecektik. Yıl sonu bilançomuz bağımsız denetimden geçiyor. Faaliyet raporumuzla her şey şeffaf bir şekilde gözüküyor. Kısacası paramızı da kârımızı da isteyen görebilir. Felaket boyutunu konuşmayıp Merkez Bankası’nın yaptığı yardımı tartışmak, sağlıklı bir bakış açısı değil” dedi.

"ALDIĞIMIZ KARARIN ARKASINDAYIZ"

Kavcıoğlu, "Felaket büyük, bu nedenle de yardımı oraya yapmayı uygun bulduk. Hukuken, ahlaken, insani duygular açısından yerinde bir yardımdır. Aldığımız kararın arkasındayız. Eğer bu parayı Hazine’ye aktarsaydık, Hazine başka bir alanda kullanabilirdi. Biz bu payı direkt olarak deprem bölgesine tahsis ettik" ifadelerini kullandı.

KAYNAK: DÜNYA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • asd 1 yıl önce Şikayet Et
    30 milyar tl 1,5 milyar dolar. tcmb için çok büyük bir para değil. ak parti döneminde aldığı altın rezervin değer artışı vs göz önüne alınınca çok rahat verir bu parayı.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Akpde yanlış yok , millet ittifakında var çünkü tüm ihaleleri yandaşlarına aktarıyor , haykelden başka projesi yok ama hükümet deprem için yardım yapınca enflasyon patlıyor demi ne kadar hain var bu nasıl bakış açısıdır.
    Cevapla
  • AKPde yanlış yok 1 yıl önce Şikayet Et
    Para basıp dağıtmak eflasyon yaratır sonra bu fiatlar neden cıkıyor demeyin
    Cevapla
  • net 1 yıl önce Şikayet Et
    bu yardım para basıp dağıtmak değil. geçen yıl borç verdiği paradan elde ettiği kardan verecek. tcmbnin para basmasının belli kuralları var kafasına göre para basmaz. bassa senden önce muhalefet bağırırdı.
    Cevapla
  • ümmet 1 yıl önce Şikayet Et
    merkez bankası boşaltıldı diyen alçaklara gelsin. sadece kardan aktarılan para 30 milyar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Milleti parasını millete iade etmil.En doğrusunu yapmış.Keşke daha fazla verselerdi.Darısı özel bankaların başına.Kıdım kıdım vermesinler.Adam gibi yüklü mebla versinler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle