Depremde ağır yara almıştı! Şehir taşınacak!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 ayrı depremde ağır yara alan Adıyaman'ın bir kısmı başka bir bölgeye taşınacak.

GİRİŞ 16.02.2023 22:49 GÜNCELLEME 16.02.2023 22:49
Bu Habere 75 Yorum Yapılmış

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 2 ayrı depremde bir bina yerle bir olan, çoğu da kullanılamaz hale gelen Adıyaman şehir merkezinin bir bölümü başka yere taşınıyor.

Adıyaman şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkılırken ağır hasarlı olduğu öğrenilen 6 bin 108 binanın da ekipler tarafından yıkılacağı belirlendi.



Şehrin kuzeyindeki dağlık alanda 30 bin yeni konut inşa edileceğini söyleyen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, “İnşallah şehri yeniden kalkındırma noktasında özellikle kuzeyde, dağın eteğinde TOKİ İnşallah yeni konutlar inşa etmeyi düşünüyor. Yani en azından şu an 30 bin, 50 bin konut düşünülüyor. Daha önce de zaten şehri oraya taşıyalım diye planlamamız vardı. Buraları tarım arazileri. Mümkün mertebe tarım arazilerini kullanmadan jeolojik olarak daha sağlam olan yerlere geçmekte yarar var. Şu anki planlama bu” diye konuştu.



Adıyaman şehir merkezinde bin 166 bina tamamen yıkılırken ağır hasarlı olduğu öğrenilen 6 bin 108 binanın da ekipler tarafından yıkılacağı belirlendi.

GAZİANTEP'İN NURDAĞI İLÇESİ DE TAŞINIYOR

Öte yandan Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde koordinatör vali olarak görevlendirilen Şırnak Valisi Osman Bilgin de ilçenin fay hattından uzak bir alana taşınmasının söz konusu olduğunu belirtti.

Bilgin, ilçedeki koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada, Nurdağı'nın depremde en çok zarar gören ilçelerden biri olduğunu söyledi.

"İLÇE FAY HATTINDAN DAHA UZAK BİR ALANA TAŞINACAK"

İlçe merkezinin fay hattına uzak bir alana taşınmasının söz konusu olduğunu vurgulayan Bilgin, şunları kaydetti:

"Orada vatandaşları teskin etmek, burada büyük bir felaketin olduğunu anlatmak için yapılan haberi böyle abartarak gösterdiler. Bu gerçeği yansıtmamakta. Ayrıca ilçe merkeziyle ilgili yapılan tespitlerde yüze 20'si hariç binaların ya ağır hasar ya yıkık ya da az hasarlı olduğu yapılan tespitlerden anlaşılmakta. Orada sanki şehir merkezini alıp başka bir ile taşıyacakmış gibi anlamışlar, öyle değil. İlçe merkezinin kendi alanında değil hemen yanında veya yakınında bulunan fay hattından uzak bir alana taşınması söz konusu."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 75
  • Ankarali 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir şehir yok oldu be
    Cevapla
  • Xyz 1 yıl önce Şikayet Et
    Adıyaman ve Gölbaşı Ermenek sürgü fay hatlarının geçtiği bölgede yer alıyor şehir merkezini çok eskiden tarım arazileri üzerine inşaa etmeleri böyle bir felakete kapı aralamış öldü.Zemin etüdü Sağlam altı kayalık olan şehrin kuzeyinde şehirleşme olsaydı belki bugün Adıyaman için binlerce ölümden bahsetmemiş olacaktık herşeyi de kadere başlamamak lazım tedbir ve önlem diye birey var bu hayatta..Yöneticiler ili yönettiklerini zannediyorlar lakin bunca ölenlerin kanlarının sorumlularıdır burada adalet olmasa bile ahirette bunların hesabını Yüce Allaha Yüce divanda yargılanacak verecekler!
    Cevapla
  • Atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence yıkılan bölgelere dokunmasınlar . Belki sonraki nesiller ibret alır. Şehirlerinde artık eskiler gibi dağ yamaçlarına kuralım, Hem tarım arazilerini betonlaştırmamış hede daha sağlam zeminlere ev yapmış oluruz
    Cevapla
  • OSMAN 1 yıl önce Şikayet Et
    Herkesin her şeyi en iyi bildiği cânım ülkem...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    KİMSE KUSURA BAKMASIN TOKİ evlerine bence kimse dönmez devlet boşu boşuna toki binaları yapmış olur!!! İnsanlar bu psikolojiden sonra binada oturmayı asla istemezler vede bence haklılar!!! SAKIN yetkililer şöyle düşünmesin "Canım ev yaptık işte gidip otursunlar" gibi işe yaramaz düz mantıklara kapilmasinlar bu şehirler için büyük yanlış olur hem insanları dahada mutsuz eder hem ekonomik kayıplara yol açar hemde sosyal ve psikolojik kayıplara yol açar!!! TOKİ evlerini 2 katlı ve müstakil olarak yapın AKSİ halde oradaki halk şehire geri dönmez ve aldıkları apartman toki evlerini hemen satışa çıkarırlar eğer zaman engeli koyarsanız buda işe yaramaz
    Cevapla
  • Hüseyin 1 yıl önce Şikayet Et
    Dostum sen kaç deprem yaşadın acaba. Herkes de gider kalır. Tam tersi çoğu başka yere gitmek istemeyecek. 99 golcuk depreminde bu şekilde oldu. Şehir merkezinden ayrılmak istemiyor insanlar.
    Cevapla
  • Onur Medeni 1 yıl önce Şikayet Et
    Düzce de herkez ilan ile Tokilerde daire arıyor. Bilinçli bir insan değilsiniz belli ki. Depremden bu ülkede kurtuluş yok . En güvenli Konya ve Karaman bile 5.4 u gördü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle