Emlakçılar fırsatçıları ifşa ediyor

Fırsatçılara yönelik tepkiler büyürken, gayrimenkul işletmecileri kolları sıvadı, başlattıkları kampanya ile fırsatçıların evlerine kira danışmanlığı yapmayarak ilgili kurumlara şikayet etti.

Emlakçılar fırsatçıları ifşa ediyor
Emlakçılar fırsatçıları ifşa ediyor
GİRİŞ 16.02.2023 12:55 GÜNCELLEME 16.02.2023 12:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Diyarbakır’da deprem sonrası fırsatçılar ev fiyatlarını tavan yaptı, depremzedelerin kimi akrabalarına kimi ise depoya taşındı. 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen Diyarbakır’da birçok aparmanda ağır hasar raporu çıktı. Evlerini taşımak için harekete geçen depremzedeler fahiş fiyatlarla fırsatçılık yapan ev sahipleri yüzünden taşınacak ev bulamadı. Kimi depremzede akrabasına kimisi ise geçici süreliğine evlerini güvenli depolara taşıdı. Fırsatçılara karşı gayrimenkul işletmecileri de kampanya başlatarak fırsatçıların evlerine danışmanlık yapmama kararı alarak ilgili kurumlara şikayette bulundu.

İŞ YERİN DEPOSUNDA KALIYOR

Ağır hasarlı apartmandan taşınan Metin Tekin, fahiş fiyatlardan dolayı ev bulamayınca çalıştığı iş yerinin deposuna eşyalarını taşındığını söyledi.

Tekin, “Hasarlı dediler taşınmak zorundayız, 2+1 dairelere 8 bin 500- 10 bin TL arası fiyatlar veriyorlar nasıl mağdur olmayalım. Devlet adamlara bin TL taksitli ev vermiş, ev sahipleri de insanlardan 8 bin 500 TL kira istiyor. Şuanda çalıştığım şirketin deposuna yeni bir ev bulana kadar mecburen evimi bırakacağım” dedi.

BOŞ BİR ODADA KALIYORUZ

Ağır hasarlı evlerden birinde olan ve taşınmak için ev arayan Şehmuz Baydür, ev bulamayınca bacanağının evine taşınacağını kaydetti. Baydür, “Hasarlı diye taşınıyorum ev bulamadım, kimi 7 bin kimi 10 bin TL diyor, mecburen evimi bacanağımın evinde boş olan bir odaya bırakacağım. Daha sonra ne olacağına bakacağız, deprem fırsatçılara yaradı” diye konuştu.

KİRA ARTIŞLARI İKİ KATINI GEÇTİ

Gayrimenkul Danışmanı ve Avukat Enes Akdemir, fırsatçıların ev fiyatlarını iki katına yakın çıkarttığını kaydederek toplu dayanışma ile fırsatçıları şikayet ettiklerini ve evlerine danışmanlık yapmadıklarını vurguladı.

Akdemir, “Maalesef bazı fırsatçıların bu durumu kendilerine avantaja çevirerek insanlığa ve vicdana sığmayacak bir şekilde kira fiyatlarını yükselttiklerini görüyoruz. İnsanların zorluk yaşadığı bu dönemde böylesi olaylara şahit olmak çok kötü. Bütün gayrimenkul sektöründe hizmet veren kurum ve kuruluşlarla bir kampanya başlatarak fiyatını yükselten mülk sahiplerine mülklerinin kiraya verilmemesini ve bu kişileri ilgili kurumlara şikayet edilmesi gerektiğini ifade ettik. Bu kampanyayı yürütüyoruz şuanda. 6 bin TL olan kira 11 bine yani iki katına yakın artışlarla fırsatçılık görüyoruz. Bu da vatandaşları ciddi anlamda mağdur ediyor” şeklinde konuştu.

SATIŞTAKİ EVLERİ GEÇİCİ KİRAYA VERİYORUZ

Gayrimenkul Danışmanı ve Avukat Enes Akdemir, satışta olan evlerin mülk sahipleriyle görüşerek geçici bir süreliğine kiraya dönüştürmeleri için çalışma başlattıklarını vurguladı.

Akdemir, “Bugün itibariyle arz miktarını yükseltebilmek depremde zarar gören depremzedelerin mağdurları konut ihtiyacını karşılayabilmek adına şuanda boş olan ve satıştan kiraya çevirebilmek adına mülk sahipleriyle görüşerek yeni bir koordinasyon ekibi kurarak bir çalışma başlattık” diye belirtti.

KAYNAK: İHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 5
  • Behzat 1 yıl önce Şikayet Et
    Zamanında bu kiraları siz bu hale getirdiniz şimdi günah çıkarıyorsunuz daha çok para al sana para 35 bin ölü 100 bin civarı yaralı insanları mecbur bıraktınız döküntü evde oturmaya sebebep olanlar ALLAHA hesep verecek kimse bunu unutmasın
    Cevapla
  • Burçak 1 yıl önce Şikayet Et
    Fahiş kira fiyatları sadece deprem bölgesinde değil her yer aynı durumda beş binden en kötü ev.
    Cevapla
  • davut kazancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Piyasayı fişekleyen emlakçılar şimdi günah çıkarma rolü kesiyor. Fiyatları bu noktaya getiren sizin gibi emlak simsarlarıyken kimi suçlayalım. Allah başımıza musibet gönderiyor yine akıllanmıyoruz hatta daha da azıyoruz. Deprem bölgesinde apartmanı yıkılan nice aç gözlü var gidip onlardan ibret alın.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Emlakçıları kim şikayet edecek
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu işin çözümü emlakcilarda emlakçılar fiyatı kırmaz ise yakinda iş de bulamayacaklar
    Cevapla