Mazot ve gübre desteği depremzedelere nakit olarak ödenecek

2022'den beri çiftçilere verilen mazot ve gübre destekleri depremden etkilenen 10 ildeki çiftçilere nakit olarak ödenecek.

Mazot ve gübre desteği depremzedelere nakit olarak ödenecek
Mazot ve gübre desteği depremzedelere nakit olarak ödenecek
GİRİŞ 16.02.2023 10:47 GÜNCELLEME 16.02.2023 14:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ildeki çiftçiler için alınan tedbirlere ilişkin bilgilendirme yaptı.

Bakın Kirişçi, "2022'den itibaren verilmeye başlanan mazot ve gübre destekleri, depremden etkilenen 10 ilimiz için nakit olarak ödenecektir. Bu kapsamda toplam tutarı 2,8 milyar lira olan mazot ve gübre destekleri, Şubat ayı sonuna kadar çiftçilerimizin hesaplarına yatırılacaktır" dedi.

Kirişçi'nin açıklamasına göre, 2023 üretim yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurusunu yapan üreticilerin 28 Şubat olan ürün güncelleme son başvuru tarihi 8 Mayıs tarihine kadar uzatıldı. Şanlıurfalı Çiftçi Ahmet Çetindağ çiftçilere ödenecek olan desteklemeler GAP çiftçisini rahatlattır bu zor günümüzde bu destekleme bize ilaç gibi geldi. Başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve tarım akanımıza teşekkür ediyoruz diye belirtti.

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    herkese nakit olmalı bu dönemde
    Cevapla