40 ülkenin enerji bakanından Türkiye'ye destek sözü

Kahramanmaraş depreminin yaralarını sararken yerli ve yabancı tüm kurum ve kuruluşlar devreye girdi.

40 ülkenin enerji bakanından Türkiye'ye destek sözü
40 ülkenin enerji bakanından Türkiye'ye destek sözü
GİRİŞ 16.02.2023 10:01 GÜNCELLEME 16.02.2023 10:56
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Enerji bakanlarının bir araya geldiği bir toplantıda da yaklaşık 40 bakandan deprem bölgesinin toparlanmasına destek sözü geldi.

Uluslararası Enerji Ajansı'nın (IEA) Bakanlar Kurulu Toplantısı "Gaz Piyasaları ve Tedarik Güvenliği" konusu görüşülerek gerçekleşti.

TOPLANTI ÇEVRİM İÇİ GERÇEKLEŞTİ

Çevrim içi düzenlenen toplantıya ABD, Kanada, Avrupa Birliği ülkeleri, Avrupa Komisyonu, İrlanda, Ukrayna dahil olmak üzere yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları katıldı.

Enerji bakanları, "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgeye destek vereceklerini belirtti.

"TOPARLANMA ÇABALARINA DESTEKLENECEK"

Toplantı sonrasında yapılan açıklamada, "Yaklaşık 40 ülkenin enerjiden sorumlu bakanları, Türkiye'deki afetle mücadele, iyileştirme ve toparlanma çabalarına desteklerini sürdüreceklerini taahhüt ettiler." ifadesi kullanıldı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • Cavit 1 yıl önce Şikayet Et
    Yardımlar yapılmadan, onların sözlerine inanmıyorum. Suriyeli sığınmacılar içinde söz vermişlerdi. Merkel her hafta Türkiyeye geliyordu.
    Cevapla
  • Ali Coşman 1 yıl önce Şikayet Et
    icraat bekliyoruz öyle kuru bir laf ile acınızı paylaşıyoruz sözü biraz basit kalıyor bu deprem sizlerde olsaydı kesenin ağzını bizde açardık dün olduğu gibi yarında olur ama kabak bizim başımızda kırıldı ödünç yardım olmaz Türkiye 3 milyon 500 yüz bin suriyeli ye ve Suriye idlip Aynıl Arap dahil bir çok bölge de insani olarak yardım yapıyoruz bu gün bizimle olan Katar Azarbeycan Pakistan Kırgızistan Özbekistan kazakistan ile kardeşiz zaten biz Batıyı ve ABD ve diğer Ülkelerin ne yaptığına iyice bakıyoruz ki bu felaket bir sınav kim geçer kalır notu sonra vereceğiz unutma bu gün bana yarın belki de sana olacak
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Size yalan borcu mu var adamların. Yardım etmek zorunda mı. Neden ilk anda böyle güvenmiyoruz pozuna giriyorsunuz. Bakın pek çok ülke ekip gönderdi. Yardım ediyor. Bırakın bu tavırları.
    Cevapla