Bakanlık duyurdu: 256 bin 605 vatandaşa destek verildi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili etkileyen depremler sonrası depremzedelerin yanında yer alan psikososyal destek ekiplerinin çalışmalarına ilişkin değerlendirmede bulundu.

Bakanlık duyurdu: 256 bin 605 vatandaşa destek verildi
Bakanlık duyurdu: 256 bin 605 vatandaşa destek verildi
GİRİŞ 14.02.2023 15:44 GÜNCELLEME 14.02.2023 15:44

Bakanlığın, afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri sunma konusunda ana çözüm ortağı olduğunu belirten Bakan Yanık, "TAMP ve Müdahale Hizmetleri Yönetmeliği kapsamında afet ve acil durumlarda psikososyal destek hizmetleri bakanlığımız koordinasyonunda yürütülüyor. Çalışmalarımızı TAMP'ta yer alan destek çözüm ortağı paydaş kurum ve kuruluşları koordine ederek iş birliği içinde sürdürüyoruz" dedi.

256 BİN 605 VATANDAŞA DESTEK SAĞLANDI

Psikososyal desteğin; bakanlığın psikoloji, sosyal hizmet, psikolojik danışman ve çocuk gelişimi alanlarında uzman kişiler tarafından verildiğini vurgulayan Yanık, "Depremden etkilenen illerimizde şu ana kadar 3 bin 234 personelimizle 256 bin 605 vatandaşımıza psikososyal destek sağladık. Psikososyal destek ekiplerimiz afetin başladığı andan itibaren vatandaşlarımızın yaşadıkları travmanın etkilerini en aza indirmek için sahada çalışmaya devam ediyor" dedi.

BAŞVURULAR AİLE VE TOPLUM HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNE İLETİLECEK

Bakan Yanık ayrıca psikososyal destek alanında ulusal düzeyde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ile iş birliği içinde olduklarını kaydederek, psikososyal destek alanında iş birliği yapmak isteyen, ulusal düzeyde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının, başvurularını dilekçeyle birlikte başvuru formu ve görevlendirilecek ekip listelerinin doldurularak bakanlığın Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne ait 'athgm@aile.gov.tr' mail adresine iletilmesi gerektiğini belirtti.

KAYNAK: DHA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt