Prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü

Prefabrik yapı ve konteynerlerin, depremden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

Prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü
Prefabrik yapı ve konteynerlerin KDV oranı yüzde 1'e düşürüldü
GİRİŞ 14.02.2023 15:52 GÜNCELLEME 14.02.2023 20:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Ticaret Bakanlığı, depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilmesi için konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatının 3 ay yasaklandığını duyurdu.

KDV ORANI YÜZDE 1'E DÜŞÜRÜLDÜ

Prefabrik yapı ve konteynerlerin, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 10 ilde afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e düşürüldü.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Karara eklenen geçici madde ile "asrın felaketi" olarak nitelendirilen depremler dolayısıyla olağanüstü hal ilan edilen 10 ilde kullanılacak prefabrik yapı ve konteynerlerin, afetzedeler ile ilgili kurum ve kuruluşlara tesliminde kurulum ve montaj işlemleri dahil olmak üzere KDV oranı yıl sonuna kadar yüzde 18'den yüzde 1'e indirildi.

KONTEYNER VE PREFABRİK YAPI İHRACATI 3 AY YASAKLANDI

Ticaret Bakanlığı aldığı kararla, 6 Şubat 2023 tarihinde merkez üssü Kahramanmaraş ili olan depremler nedeniyle ilk etapta ortaya çıkan geçici barınma ihtiyacının acilen giderilebilmesine katkı sunmak amacıyla konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatı 15 Şubat 2023 tarihinden itibaren 3 ay süreyle yasakladı.

BAKAN NEBATİ: ÖNEMLİ BİR ADIM ATIYORUZ

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, depremzedelere katkı sunması açısından alınan yapı ve konteynerlerde KDV'nin düşürülmesi kararını değerlendirdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati "6 Şubat'ta merkez üssü Kahramanmaraş ili Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerinde yaşanan depremler nedeniyle ülke olarak bu durumun üstesinden gelmek için var gücümüzle, devletimizin tüm imkanlarını seferber ederek çalışıyoruz. Bu bakımdan, depremden etkilenen vatandaşlarımızın en öncelikli ihtiyaçlarından olan barınma ihtiyacının karşılanması konusunda da önemli bir adım atıyoruz. Buna göre, olağanüstü hal ilan ettiğimiz 10 ilde depremzede vatandaşların barınma ihtiyacını karşılamak için, konut olarak kullanılmak üzere inşa edilen, kurulum ve montaj işleri dahil prefabrik yapı ile konteynerlerde bu yıl sonuna kadar KDV oranını yüzde 1'e indiriyoruz." dedi.

 

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 9
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim, özel sektöre verin bu işleri ve sonra siz denetleyin. Denetim dışına çıkana vurun baltayı. Ama bu işleri devlet yapmaz yapamaz. Devlet savunma eğitim ve sağlıktan sorumludur. Ülkede bedavacı yetişiyor. Her kesim oyuna güvenip diretiyor. Bu ülke böyle gitmez. Yazıktır Bu siyaset üstü bir mesele. Üretim ve ihracat artmalı. acilen
    Cevapla
  • tepki 1 yıl önce Şikayet Et
    hapis cezasi alan sonra evine git para ver tv bak demek yerine ceza alanlara is ver benzeri cadir yada bu tip sey yap de yada tarim kullan egit birakiyorlar o gidip yine suc yapiyor arac caliyor laf anlamiyor bu sacmalik bitecek sucluara benzeri is verin her zaman ortalama on bin hazi bulunacak
    Cevapla
  • Malatyalı 1 yıl önce Şikayet Et
    Ey insanlar bu depremde Allah cc kurandaki ayetlerinin apaçik delillerini gördük tövbe edip gerçek bir müsluman gibi yaşayalım Rabbimize yönelelim ahirete çalışalım bu olaylardan ders alalım yalvarıyorum.
    Cevapla
  • Insan ol hain olma 1 yıl önce Şikayet Et
    Bunu fırsata çevirirler bakında görün çünkü kansız oldular insanlar
    Cevapla
  • vergi 1 yıl önce Şikayet Et
    Haberde kurum ve kuruluşlara tesliminde diyor.
    Cevapla
  • OKU 1 yıl önce Şikayet Et
    iyi oku
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle