Rus Gazprom Başkanı'ndan, Özbekistan ve Kazakistan ile önemli temas

Rus Gazprom şirketinin başkanı Aleksey Miller, Özbekistan Enerji Bakanı Corabek Mirzamahmudov ve Kazakistan Enerji Bakanı Bolat Akçulakov, Rusya'nın St. Petersburg şehrinde üçlü görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede yol haritası konuşuldu.

Rus Gazprom Başkanı'ndan, Özbekistan ve Kazakistan ile önemli temas
Rus Gazprom Başkanı'ndan, Özbekistan ve Kazakistan ile önemli temas
GİRİŞ 09.02.2023 20:36 GÜNCELLEME 09.02.2023 20:39
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Özbekistan Enerji Bakanlığından yapılan açıklamaya göre Miller, Mirzamahmudov ve Akçulakov arasında yapılan görüşmede, enerji alanındaki işbirliği ele alındı.

DOĞAL GAZ SEVKİYATI KONUŞULDU

Görüşmede, Rus doğal gazının Kazakistan toprakları üzerinden Özbekistan'a arzı konusu, ön teknik inceleme sonuçları, doğal gaz sevkiyatının mevcut imkanları ile taraflar arasında ocak ayında imzalanan yol haritasının hayata geçirilmesiyle ilgili konular masaya yatırıldı.

Toplantıda taraflar, üçlü çalışmaların bir sonraki aşamasına geçilmesinin hızlandırılması ve kısa sürede bir sonraki üçlü toplantının düzenlenmesi konusunda mutabık kaldı.

Geçen ay Gazprom Başkanı Aleksey Miller ile Özbekistan Enerji Bakanı Corabek Mirzamahmudov arasında yapılan görüşmenin ardından taraflar arasında doğal gaz alanında işbirliğine yönelik yol haritası imzalanmıştı.

ÜÇLÜ GAZ BİRLİĞİ

Havaların soğumasının ardından iç tüketimin arttığı Özbekistan'da doğal gaz sorunu ortaya çıkmıştı. Kasım 2022'de Rusya tarafı Özbekistan ve Kazakistan'a teklifte bulunarak, Özbek tarafına doğal gaz tedarikini de içeren Üçlü Gaz Birliğinin oluşturulmasını önermişti.

Bunun üzerine Özbekistan Enerji Bakanı Corabek Mirzamahmudov da, Rusya'dan Özbekistan'a doğal gaz sevkiyatının bir birlik şeklinde değil, doğrudan ikili ticari anlaşmalar temelinde yapılabileceğini açıklamıştı.​​​​​​​

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • Angaralı 1 yıl önce Şikayet Et
    Doğalgaz çok pahalı düşürülmesi lazım
    Cevapla
  • İklimDeğişikliği 1 yıl önce Şikayet Et
    Gazprom deprem bölgesindeki insanlar için Ücretsiz gaz akışı sunması gerekir.
    Cevapla