Fitch'ten, Çin hakkında 2023 yılı için olay tahmin

ABD ve İngiltere merkezli uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Çin ekonomisinin bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 4,1'den yüzde 5'e yükseltti.

Fitch'ten, Çin hakkında 2023 yılı için olay tahmin
Fitch'ten, Çin hakkında 2023 yılı için olay tahmin
GİRİŞ 08.02.2023 20:24 GÜNCELLEME 08.02.2023 20:28

Fitch'ten yapılan açıklamada, Çin ekonomisinin büyüme tahmininin revize edildiği aktarıldı.

Açıklamada, Çin ekonomisinin 2023 yılı büyüme tahmininin yüzde 4,1'den yüzde 5'e yükseltildiği kaydedildi.

"SIFIR KOVID-19" POLİTİKASINDAN VAZGEÇMESİ EKONOMİSİNE YANSIDI

Fitch'in açıklamasında, yukarı yönlü revizyonun Çinli yetkililerin 2022'nin sonlarında uyguladığı "sıfır Kovid-19" politikasını bırakmasının ardından ülkedeki tüketimin ve ekonomik faaliyetin tahmin edilenden daha hızlı bir şekilde toparlandığına dair kanıtları yansıttığı belirtildi.

Birçok ekonomik göstergenin salgın öncesi seviyelerin altında kalmaya devam ettiğine işaret edilen açıklamada, ancak son zamanlarda toparlandığı aktarıldı.

Açıklamada, ekonomik toparlanmanın ağırlıklı olarak tüketim kaynaklı olacağının düşünüldüğü ifade edildi.

Yukarı yönlü revizyona rağmen Çin ekonomisinde bu yıl beklenen toparlanmanın ülke ekonomisinin yüzde 8,4 büyüdüğü 2021 yılındakinden daha zayıf olacağının tahmin edildiği belirtilen açıklamada, bunun kısmen emlak piyasasında devam eden zayıflığı yansıttığına işaret edildi.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.