61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattı

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, TİM öncülüğünde 61 ihracatçı birliğinin, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattığını belirterek, "Yardım malzemelerimizi taşıyan ilk tırlar dün akşam yola çıktı.

61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattı
61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattı
GİRİŞ 08.02.2023 15:52 GÜNCELLEME 08.02.2023 15:52

 Ekiplerimiz, ihracatçılarımızdan gelen yardım malzemelerini en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir mesai yürütüyorlar. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde." ifadelerini kullandı.

İHKİB'den yapılan açıklamaya göre, birlik tarafından üçüncüsü düzenlenen İstanbul Hazır Giyim ve Moda Fuarı (IFCO) İstanbul Fuar Merkezi'nde başladı.

Açıklamada fuardaki konuşmasına yer verilen TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, deprem felaketi nedeniyle tüm ülkenin yasta olduğunu belirtti.

Depremde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa dileyen Gültepe, şunları kaydetti:

"Acımız çok büyük. Enkaz altında bulunan yurttaşlarımızın bir an önce sağ salim kurtarılacağını ümit ediyoruz. Tarihte eşine az rastlanan bu büyük afetin yaralarını sarabilmemiz için devlet millet el ele vermek, birlik olmak, dayanışmak zorundayız. İhracat ailemiz kış koşullarında evsiz kalan depremzede yurttaşlarımız için tek yürek oldu. TİM öncülüğünde 61 ihracatçı birliği, depremzedeler için ayni ve nakdi yardım seferberliği başlattık. Yardım malzemelerimizi taşıyan ilk tırlar dün akşam yola çıktı. Ekiplerimiz, ihracatçılarımızdan gelen yardım malzemelerini en kısa zamanda ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak için yoğun bir mesai yürütüyorlar. Aklımız ve yüreğimiz deprem bölgesinde. Böyle bir dönemde fuar yapmak gerçekten çok zor. Ancak ekonomik olarak ne kadar güçlü olursak depremin yaptığı yıkımı o kadar hızlı onarabiliriz. Özellikle küresel pazarlarda güçlü olduğumuz sektörlerin potansiyelini harekete geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum. Hazır giyim endüstrimiz katma değerli üretimi, istihdamı ve 21 milyar doları aşan ihracatı ile ülke ekonomimiz için kritik önem taşıyor. 750 bine yakın insanımızı istihdam eden sektör, ülkemize her yıl 18-19 milyar dolar döviz kazandırıyor. Bu sektör için hedeflediğimiz 40 milyar dolarlık ihracata ulaşmak için IFCO'nun kaldıraç etkisini maksimum düzeyde kullanmak istiyoruz."

İHKİB Başkan Yardımcısı Mustafa Paşahan da depremin yaralarını sarmak için her zamankinden daha çok çalışmak zorunda olduklarını belirtti.

Cumhuriyetin 100. yılında 100 bin metrekare alanda 600’ü aşkın firmanın katılımıyla IFCO’yu düzenlediklerini aktaran Paşahan, "Amerika'dan Avustralya'ya, Avrupa'dan Afrika'ya 5 kıtadan alıcılar IFCO için İstanbul'a geldi. 100'ü aşkın ülkeden ziyaretçilerimiz var. Alanında Avrupa’nın en büyüğü olan fuarımızı 5 bini nitelikli alıcı olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin ziyaret etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.