İSO, ocak ayı ihracat iklimi endeksini açıklandı

İSO Türkiye İmalat Sektörü, İhracat İklimi Endeksi’nin ocak dönemi sonuçları bugün açıklandı. Buna göre, aralık ayında 48,5 olan endeks ocakta 49,5’e yükseldi.

İSO, ocak ayı ihracat iklimi endeksini açıklandı
İSO, ocak ayı ihracat iklimi endeksini açıklandı
GİRİŞ 08.02.2023 13:08 GÜNCELLEME 08.02.2023 13:08

İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi, ocakta 49,5’e çıktı.

İhracat iklimindeki bozulma hız kesse de eşik değerin altında kaldı.  

Endekste eşik değer olan 50’nin üzerinde ölçülen tüm rakamlar ihracat ikliminde iyileşmeye, 50’nin altındaki değerler ise bozulmaya işaret ediyor.

"İhracat pazarında toparlanma"

İhracat iklim endeksine ilişkin İSO'dan yapılan açıklama şöyle:

Aralık’ta 48,5 olan İSO Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi ocakta 49,5’e yükseldi. Son verilere göre Türk imalatçılarının dış talep koşullarında altı aydır süren yavaşlama ocakta son derece ılımlı seyretti ve söz konusu altı aylık dönemin en düşük oranında gerçekleşti. İhracat iklimindeki bozulmanın hız kesmesi, birçok ana ihracat pazarında gözlenen toparlanma belirtilerinin bir yansıması oldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.