Borsa İstanbul'dan yeni karar: Bütün işlemler iptal edildi

Borsa İstanbul'dan gelen son dakika bilgisine göre; 8 Şubat 2023 tarihinden itibaren 5 iş günü süreyle kapalı kalacak ve 8 Şubat 2023 tarihinde gerçekleştirilen tüm işlemler iptal edilecek.

GİRİŞ 08.02.2023 17:32 GÜNCELLEME 08.02.2023 17:51
Bu Habere 361 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da yapılan açıklamada, "Pay Piyasası ile VİOP bünyesindeki pay ve pay endeksi türev pazarlarının 5 iş günü kapatılmasına ve bugünkü işlemlerin iptaline karar verildi." denildi.

Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 23,24 puan ve yüzde 0,52 değer kaybederek 4.482,11 puana indi. Kayıplarını artıran endekste düşüş yüzde 5'i bulunca saat 10.12'de devre kesici uygulandı.

İşlemlerin 10.42'de başlaması sonrasında düşüş bu kez yüzde 7'yi aşıp endeks 4 bin 186 puana gerileyince devre kesici ikinci kez devreye girdi.

BORSA 5 GÜN KAPALI KALACAK VE BUGÜNKÜ İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK

Daha sonra yapılan açıklamayla işlemlerin durdurulduğu belirtildi. Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamada "Borsamız Pay Piyasası ile Vadeli İşlem ve Opsiyon Piyasası pay ve pay endeksi türev pazarlarında işlemlerin durdurulmasına karar verilmiştir." denildi. 

Borsa, 14 Şubat akşamına kadar kapalı kalacak. Bugünkü işlemlerin iptal edilmesine karar verildi.

DEVRE KESİCE NE ZAMAN DEVREYE GİRİYOR?

Borsa İstanbul'da Endekse Bağlı Devre Kesici Sistemi, anlık olarak endekste yüzde 5 ve yüzde 7'lik değer kayıplarının oluşması ile tetiklenerek yatırımcıların panik işlemleriyle zarar görmesini en aza indirmek için kullanılıyor.​​​

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle dün düşük işlem hacminin gerçekleştiği Borsa İstanbul'da, BIST 100 endeksi günü yüzde 8,62 değer kaybıyla 4.505,34 puandan tamamlamıştı.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 361
  • İsa üzmez 1 yıl önce Şikayet Et
    Saçma sapan uyğulamalar % 5 az bir düşme herhalde % 7 olmadı taban %3 bile büyük düşme tüm borsa için yeniden düzenlemeler şart kumar masası gibi borsa olmaz
    Cevapla
  • mehmet ayten 1 yıl önce Şikayet Et
    millet canıyla uğraşırken borsayı mı takip edecek bu tür durumlarda milletin panik yapacağını borsanın düşeceğini bilmiyorlarmı ilk defamı afet yaşıyoruz bıktık beceriksiz öngörüsüz yöneticilerden 6-7 şubatta iptal edilmeli
    Cevapla
  • Zahir karakoç 1 yıl önce Şikayet Et
    İlk gün niye kapatılmadı ülkesine milletine canı gönülden bağlı olanlar derdiyle dertlenirken para gözlü açlar paralarına para kattılar. Borsa yönetimide onlarla birlikte hareket etti. Yazıklar olsun haram zehri zıkkım olsun.
    Cevapla
  • Wanli 1 yıl önce Şikayet Et
    6 ve 7 şubatta iptal olmali
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Milleti soydular sonra dükkanı kapadılar yöneticilik bir zararı önceden görmektir soygundan sonra önle almak değildir olan oldu hırsız işini bitirdi bu saatten sonra dükkanı kapasan ne olur pazertesi aklın nerdeydi ben bu spk çalışanlarının aldıkları parayı ve o işleri hak etmediğini düşünüyorum ve bu düşüncemde kesin eminim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle