Hazine ve Maliye Bakanlığı, deprem bölgesindeki vergi yükümlülüklerini erteledi
Son dakika haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir." ifadeleri kullanıldı.
Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde saat 4.17'de 7,7; Elbistan ilçesinde saat 13.24'te 7,6 büyüklüğünde deprem olurken, Gaziantep'te de büyüklükleri 6,4 ile 6,5 olan ve Türkiye'yi 10 ili derinden sarsan depremler sonrasında Hazine ve Maliye Bakanlığı mücbir sebep hali ilan etti.
Büyük bir yıkımın meydana geldiği bölgede devlet, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar tek yürek oldu. Devlet kurumları depremden etkilenen vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için yeni kolaylıklar sunuyor.
Basın Açıklaması (07.02.2023) pic.twitter.com/p8g3uE2C3U
— T.C. Hazine ve Maliye Bakanlığı (@HMBakanligi) February 7, 2023
Bakanlıktan yapılan açıklama şöyle:
"Deprem tarihi itibarıyla, bu illerdeki mükelleflerin, 6.2.2023 ila 31.7.2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir." denildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: "6 Şubat 2023 tarihinde art arda gerçekleşen ve 10 ilimizi yoğun şekilde etkileyen depremler, milletimizin her bir ferdini derinden müteessir etmiştir. Bu gelişme karşısında Devletimiz, tüm birimleri ve imkanlarıyla seferber olarak Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kahramanmaraş, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa illerimizde gereken her türlü müdahaleyi yapmaya ve vatandaşlarımızın yaralarını sarmaya devam etmektedir. Depremin yaralarının sarılması ve depremden zarar gören vatandaşlarımızın barınma, beslenme ve diğer ihtiyaçlarının hızlı bir şekilde karşılanabilmesi amacıyla ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızla sürekli iletişim halinde ilerlenmekte, acil nakit talepleri Bakanlığımız tarafından gecikmeksizin karşılanmaktadır.
"MÜCBİR SEBEP HALİ İLAN EDİLDİ"
Bunun yanı sıra, deprem bölgesinde bulunan mükelleflerimiz için 31 Temmuz 2023 tarihine kadar mücbir sebep hali ilan edilmiştir.
VERGİSEL YÜKÜMLÜLÜKLER ERTELENDİ
Deprem tarihi itibarıyla, bu illerdeki mükelleflerin, 6.2.2023 ila 31.7.2023 tarihleri arasında yerine getirmeleri gereken vergisel yükümlülükleri ertelenmiştir. Mücbir sebep süresince, verilmesi gereken vergi beyanname ve bildirimlerinin verilme süreleri 15.8.2023 günü sonuna kadar, bu beyanname ve bildirimler üzerine tahakkuk eden vergilerin ödenme süreleri de 31.8.2023 gününe kadar uzatılmıştır.
TAKSİT ÖDEMELERİ KONUSUNDA HAZIRLIKLAR
Halen uygulaması devam eden 7256 ve 7326 sayılı Yapılandırma Kanunları kapsamında Mart, Mayıs ve Temmuz 2023 aylarında ödenmesi gereken taksitlerin ödeme sürelerinin; mücbir sebep halinin bitim tarihini izleyen Ağustos, Ekim ve Aralık 2023 tarihlerine uzatılması hususunda gerekli hazırlıklar yapılmaktadır. Devletimiz, depremden etkilenen tüm vatandaşlarımızın yanındadır ve gereken tüm desteği ilerleyen dönemde de kesintisiz şekilde vermeye devam edecektir. Ülkemiz ve milletimiz, birlik, beraberlik ve dayanışma içerisinde bu günleri inşallah en kısa sürede geride bırakacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
SGK'DAN DEPREM BÖLGESİNDEKİ VATANDAŞLAR İÇİN İLAÇLARA ERİŞİM
Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen deprem bölgesinde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) eczaneler için özel tanımlama yaparak ilaçlara erişimi kolaylaştırdı. Eczaneler “484” kodunu girdiğinde vatandaşlar ilaçlarını kolay temin edebiliyor.
Bölgede deprem nedeniyle çadırlara yerleştirilen çocuk, genç, yaşlı ve kronik rahatsızlıklarından dolayı kullandıkları ilaçlar da göçük altında kaldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu bölgelere özel tanımlama yaparak eczaneler “484” koduyla reçete girebiliyor. TC kimlik numarası ile eczaneye başvuranlar vatandaşlar ilaçlarını kolaylıkla temin edebiliyor.
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Ethelal olsunBeğen
-
Kamyoncu 2 yıl önce Şikayet EtDevletimiz oradaki kardeşlerimizin vergi borçlarını silsin gerekirse bizler vergiye ek olarak onların yerine elimizden geldiği kadar vergi ödeyelimBeğen Toplam 4 beğeni
-
Misafir 2 yıl önce Şikayet Etdevletimiz den isteyimiz deprem vuran 10 ilimizde yaşayan insanlarımızın kredi kartı borçlarını faizsiz olarak ertelensin ve faizsiz olarak çekleri ödemesi ileri aylara ertelesin ve esnaflarımıza faşzsiz kredi ödeme olanağı sağlansın.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Muhammet 2 yıl önce Şikayet Etİnsanlar bir liraya muhtaç. Evsiz kaldı herkes. Elektrik su telefon internet sözleşmeler iptal olmalı.Beğen Toplam 5 beğeni
-
orhan 2 yıl önce Şikayet Etrabbım devletimize daha çok versınBeğen Toplam 9 beğeni