Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden deprem bölgesi açıklaması

Enerjisa Enerji, afet planları uyarınca destek ekiplerinin gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle, diğer dağıtım bölgeleri Başkent EDAŞ ve Ayedaş’tan deprem bölgesine sevk edildiğini belirtti.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden deprem bölgesi açıklaması
Enerjisa Dağıtım Şirketleri'nden deprem bölgesi açıklaması
GİRİŞ 07.02.2023 14:02 GÜNCELLEME 07.02.2023 15:02

Enerjisa Enerji, Kahrmanmaraş'ta yaşanan depremin ardından yapılan çalışmalar hakkında açıklama yaptı.

"Saha çalışmaları başladı"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Enerjisa Dağıtım Şirketleri olarak hizmet verdiğimiz 3 elektrik dağıtım bölgemizden biri olan ve deprem kaynaklı elektrik kesintileri yaşanan Toroslar EDAŞ şebekesindeki arıza tespit ve onarım çalışmalarına, saha çalışanlarımızın can güvenliklerinin teminini takiben ivedilikle başlanmıştır.

İeneratörlerler bölgeye sevk edildi

Devreye aldığımız afet planlarımız uyarınca destek ekiplerimiz gerekli tüm araç ve çeşitli büyüklükteki jeneratörlerle, diğer dağıtım bölgelerimiz Başkent EDAŞ ve Ayedaş'tan deprem bölgesine sevk edilmiştir. Bölgeye ulaşan ekiplerimiz sahadaki çalışmalarına başlamış, jeneratörlerimiz ise bölgedeki afet çalışmalarının enerji ihtiyacına destek olmak üzere aktif hale getirilmiştir.

"İlgili kamu kurumları ile koordinasyon halindeyiz"

Toroslar EDAŞ elektrik dağıtım şebekemiz dahilinde, başta Hatay, Gaziantep, Osmaniye ve Adana illerimiz olmak üzere, fiziki arıza tespit ve onarım çalışmaları hassasiyetle yürütülmektedir. Öte yandan, arıza onarımı tamamlanmasına rağmen güvenlik nedeniyle enerji verilmeyen bölgeler bulunmakta olup, enerjilendirme faaliyetleri arama kurtarma çalışmalarında çarpılma kaynaklı hayati riskleri önlemek adına, ilgili kamu kurumları ile yürütülen koordinasyon çerçevesince sürdürülmektedir.'

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.