Kargo şirketleri duyurdu: Yardımlar ücretsiz taşınacak

Yurtiçi Kargo, MNG Kargo ve PTT AŞ, Kahramanmaraş ve çevre illere yapılacak deprem yardımlarını ücretsiz olarak taşıyacaklarını duyurdular.

Kargo şirketleri duyurdu: Yardımlar ücretsiz taşınacak
Kargo şirketleri duyurdu: Yardımlar ücretsiz taşınacak
GİRİŞ 07.02.2023 10:44 GÜNCELLEME 07.02.2023 16:35
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yurtiçi Kargo, Kahramanmaraş ve çevre illere yapılacak deprem yardımlarını ücretsiz taşıyacağını duyurdu.

Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren şirket, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerinden deprem yardımlarını kabul etmeye başladı.

Deprem bölgesine yardım kolisi göndermek isteyen vatandaşlar kolilenmiş yardımlarını istedikleri herhangi bir Yurtiçi Kargo şubesine getirebilecek.

Açıklamada yardımların bakanlıklar tarafından belirlenen listeye uygun olmasının hayati önem taşıdığını belirten Yurtiçi Kargo yetkilileri, listenin dışında bir ürün gönderilmeye çalışılmasının ya da ikinci el ürün gönderilmesinin çalışmalara fayda yerine zarar verebileceğini de ifade etti.

DEPREM BÖLGESİNE GÖNDERİLEBİLECEK MALZEMELER

Buna göre yardım kapsamında deprem bölgelerine gönderilebilecek malzemeler şu şekilde: "Eldiven, mont, bot, bere, temizlik ve hijyen malzemeleri, battaniye, powerbank, konserve gıda, çocuk bezi, çocuk maması"

Yurtiçi Kargo'nun resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmak için el ele veriyoruz. Listede yer alan bireysel yardımlarınızı şubelerimize getirebilir, ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz. Devlet yetkililerinin belirlediği listeye ve kurallara uygun gönderilerinizi #SözVerdiğimizgiGibi en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız."

PTT YARDIMLARI ÜCRETSİZ ULAŞTIRACAK

PTT AŞ, depremden etkilenen bölgelere yapılacak bireysel yardımları, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaştıracağını duyurdu.

PTT AŞ'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz. Listede yer alan bireysel yardımlarınızı, PTT iş yerlerimize teslim ederek ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderilmesini sağlayabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Paylaşımda kullanılan infografikte ise şunlar kaydedildi:

"Size en yakın PTT iş yerlerimize gelerek ihtiyaç listesinde belirtilen bireysel yardım malzemelerini ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz. Göndermek istediğiniz yardım malzemelerinin yeni/kullanılmamış olmasını önemle rica ederiz."

Yardım malzemeleri listesinde şu ürünler bulunuyor:

- Elektrikli ısıtıcı

- Kadın-erkek-çocuk kışlık her türlü giyim eşyası

- Bebek bezi

- Kişisel temizlik ve hijyen malzemesi

- Çocuk maması

- Powerbank

- Yorgan, yastık, battaniye, uyku tulumu

- Su ısıtıcısı, cep ısıtıcısı

- Çay, kahve, konserve, kuru gıda, tava, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık

MNG KARGO YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Şirketten yapılan destekler şöyle;

Kızılay ile koordineli olarak, deprem bölgesine ulaştıracak ihtiyaç ürünleri için tırlar tahsis edilerek lojistik destek sağlanıyor.

Vatandaşların depremden etkilenenlere göndermek istedikleri yeni/ kullanılmamış ihtiyaç ürünlerini tüm MNG kargo şubelerinden ücretsiz olarak taşıyarak, Kızılay aracılığıyla depremzedelere ulaştırıyor.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 3
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hep beraber el birliği ile üstesinden geleceğiz inşallah teşekkür ler ptt ve yurtiçi kargo
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Seni seviyoruz yurt ici kargo en hizli kargo onlar zaten yerinde olmus
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla