Türk devleri deprem için harekete geçti: Apple, Amazon ve Google da katıldı

Ticaret Bakanlığı, depremden zarar gören vatandaşların öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlattı. Türk İş dünyası da bölgeye yardım ulaştırılması için seferber oldu.

Türk devleri deprem için harekete geçti: Apple, Amazon ve Google da katıldı
Türk devleri deprem için harekete geçti: Apple, Amazon ve Google da katıldı
GİRİŞ 07.02.2023 13:53 GÜNCELLEME 09.02.2023 16:02
Bu Habere 66 Yorum Yapılmış

Şirketler bölgedeki tüm teşkilat ve teçhizatlarını kurtarma çalışmalarının hizmetine sundu. AFAD ile koordineli yürütülen çalışmalarda öncelik doğru ihtiyacı, doğru organizasyonla en hızlı şekilde bölgeye ulaştırmak.

e-SEFERBERLİK BAŞLATILDI

Ticaret Bakanlığı himayesinde, Kahramanmaraş merkezli depremlerden zarar gören vatandaşların öncelikli olarak ihtiyaç duyacakları ürünlerin satılacağı e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği (e-Seferberlik) başlatıldı.

Fuat Tosyalı: Bizzat başında olduğum ekibimle yardım çalışmalarına katılıyoruzFuat Tosyalı: Bizzat başında olduğum ekibimle yardım çalışmalarına katılıyoruz

Baykar'dan deprem bölgesine yardımBaykar'dan deprem bölgesine yardım

Deprem nedeniyle tüm otoyollar ücretsizDeprem nedeniyle tüm otoyollar ücretsiz

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kahramanmaraş olan depremlerden zarar gören vatandaşlara destek olmak amacıyla Ticaret Bakanlığı himayesinde e-Ticarette Deprem Yardımlaşma Seferberliği organize edildi.

Gönüllülük esasına göre yürütülecek e-Seferberlik'e Türkiye'de faaliyet gösteren elektronik ticaret pazar yerleri, bu platformlarda faaliyet gösteren satıcılar ile kargo ve lojistik işletmecileri katılacak.

Münhasıran depremde öncelikli ihtiyaç ürünlerinin satışının yapılacağı e-Seferberlik'te, elektronik ticaret pazar yerleri satıcılardan komisyon bedeli almayacak, satıcılar da ürünlerini indirimli fiyatla satışa sunacak. Bu sayede vatandaşların uygun fiyatla satın aldıkları ürünler ihtiyaç sahiplerine hızlı biçimde ulaştırılarak yaraların sarılmasına katkı sağlanacak.

Vatandaşların satın aldığı ürünler, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve AFAD'ın belirleyeceği teslimat noktalarına Bakanlığın koordinasyonunda ilgili platformlar ile kargo ve lojistik işletmecileri tarafından ulaştırılacak.

İTO'NUN YARDIM TIRLARI YOLA ÇIKTI
İstanbul Ticaret Odası (İTO), deprem bölgesine İstanbul Valiliği ile koordinasyon içinde öncelikli olarak Hazır Yemek, Konserve, Sandviç, Paket Ekmek, Battaniye, Kaban, Hijyen Ürünleri,  Jeneratör, Bisküvi türleri, Aydınlatma Malzemeleri ve Kahvaltı Paketleri olmak üzere 25 TIR malzeme ivedilikle sevke başlandı.

Pegasus'tan ücretsiz bilet kararıPegasus'tan ücretsiz bilet kararı



İTO’dan yapılan açıklamada, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 10 ili etkileyen büyük deprem afetiyle ilgili olarak acil yardım planı ile ilgili detaylara yer verildi.

Açıklamadaki bilgilere göre, İTO’nun kurumsal olarak yapmakta olduğu ve İTO üyelerinden gelecek ayni yardımlarla ilgili Atatürk Havaalanı THY Kargo binasında, ‘İTO Deprem Koordinasyon Merkezi’ oluşturuldu.

İTO Deprem Koordinasyon Merkezi 30 bin m2 alanda 7/24 kesintisiz hizmet verecek şekilde organize edildi.

Avdagiç, açıklamasında, "İstanbul Ticaret Odası üyelerimiz büyük bir dayanışma örneği sergileyerek, tüm imkânlarıyla bölge halkının yanında olduğunu gösteriyor. Kısa süre içinde deprem bölgesinde en çok ihtiyaç duyulan malzemelerinden oluşan 25 TIR’ımızı bölgeye sevk ediyoruz" ifadelerini kullandı.

 

SunExpress, yurt içi bilet fiyatlarını sabitlediSunExpress, yurt içi bilet fiyatlarını sabitledi

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu depremden etkilenen tüm illerdeki oda ve borsalarla birlikte koordinasyon içinde çalıştıklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “İş dünyası olarak dün olduğu gibi bugün de milletimizin, devletimizin yanında olacağız” dedi.

Migros'tan 'Deprem Yardımlaşma Seferberliği' ile ihtiyaç bölgelerine destekMigros'tan "Deprem Yardımlaşma Seferberliği" ile ihtiyaç bölgelerine destek

MÜSİAD

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD), Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremler sonrası büyük yıkıma uğrayan bölgelere yardım gönderdi.  
Derneğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamalarda MÜSİAD'ın depremin yaşandığı ilk andan itibaren oluşturulan kriz masası ile bölgedeki MÜSİAD şubeleri aracılığıyla ihtiyaçları raporladığı ve ilgili devlet makamlarıyla tam koordinasyon halinde çalıştığı bildirildi.

Açıklamalarda ayrıca Ankara, Burdur, Sivas, Uşak, Ordu, Batman, Van, Bursa, Kırıkkale, Denizli, Kocaeli başta olmak üzere birçok ilden çok sayıda yardım aracı ve iş makinesinin afet bölgesine sevk edildiği belirtildi.

ASKON TIRLARI DEPREM BÖLGELERİNDE

ASKON GENEL BAŞKANI AYDIN’DAN ÖNEMLİ YARDIM UYARISI
YERELDEN GELEN TALEPLER ÖZELLİKLE DİKKATE ALINMALI…

Pazarcık ilçe merkezli 10 ilimizde yaşanan elim deprem sonrası ivedi bir şekilde organize olduklarını belirten Anadolu Aslanları İş Adamları Derneği (ASKON) Genel Başkanı Orhan Aydın, ‘’Yaşanan elim hadisenin hemen ardından daha önceki afetlerde olduğu gibi tüm teşkilatlarımızla ivedi bir şekilde organize olarak deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın yanına koşuyoruz. Bu bağlamda bölgede yer alan ve bölgeye yakın şubelerimizi 24 saat hizmet verecek şekilde hazır ettik. AFAD ile koordineli şekilde ihtiyaçlara yönelik hazırlıklarımızı tamamlayarak ASKON yardım tırlarımız yurdun dört bir yanından afet bölgelerine ulaştırdık ve ulaştırmaya da devam ediyoruz. Deprem bölgesine yardımlarımız ayni ve maddi artarak devam edecek.’’ açıklamasında bulundu.
 
Daha önce Karadeniz sel, Elazığ, Malatya İzmir deprem ve yangın afetlerinde olduğu gibi milletimizin yanında ayni, maddi ve manevi olarak dayanışma içerisinde olmaya devam ediyoruz. Öncelikle bölgedeki şubelerimizi 24 saat açık tuttuk. Ardından temel ihtiyaç malzemeleri olan jeneratör, battaniye, ısıtıcı, çadır, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, bebek maması, su, gıda kolileri, çay setleri, iş makineleri ekskavatör gibi elzem malzemeleri temin ederek, deprem bölgelerine Rize’den Antep’e, Antalya’dan Kahraman Maraş’a, Konya’dan, Urfa’ya, Batman’dan Diyarbakır’a kadar şubelerimiz vasıtası ile iletiyor ve iletmeye de devam ediyoruz Rabbim yardım ve yardımcımız olsun. 
Yerelle ve AFAD ile Koordineli Olunmalı Olumsuz hava koşullarına rağmen yerelden gelen talepler doğrultusunda yardım malzemelerini hazırlıyoruz. Amacına uygunluğu açısından yardımlar oluşturulmadan önce mutlaka ADAF ile koordineli olunmalı ve yardım malzemeleri buna göre tedarik edilerek ve yine AFAD yetkililerin yönlendirdiği bölgelere ulaştırılmalıdır. Biz koordinasyonumuzu bunun üzerine oluşturduk ve faydasını da görmekteyiz.

Bu acı günleri devlet millet el ele birlikte omuz omuza dayanışma ile aşacağız. ASKON olarak üzerimize düşeni ziyadesi ile yapmaya gayret ediyoruz, bu vesile ile tekrardan milletçe başımız sağ olsun dileklerimizi iletiyoruz.

KRİZ YÖNETİMİ YOL HARİTASI DEVREDE

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez, büyük depremin ardından birlik ve beraberlik ruhuyla seferber olduklarını vurguladığı bir duyuru yayınladı. Depremin ilk anından itibaren başta valilikler ve yerel yönetimler olmak üzere ilgili tüm kesimlerle yoğun bir koordinasyon sürecine girdiklerini belirten Sönmez, “İlk aşamada depremden etkilenen 10 ildeki beş federasyon ve 44 dernekle iletişime geçtik. Arama kurtarma çalışmaları dahil ihtiyaçların tespiti ve bunların karşılanması adına üzerimize düşen tüm görevleri ivedilikle yerine getirmek için ‘doğal afet kriz yönetimi yol haritamız’ı devreye aldık. Bu kapsamda derneklerimiz ihtiyaç tespiti için çalışmalarına devam ediyor. Daha önce de acı bir tecrübe olarak deneyimlediğimiz gibi afet bölgelerinin ekonomileri ciddi anlamda etkileniyor, toparlanmaları güç oluyor. Bu nedenle ikinci aşamada zararın boyutunu ve yapılması gerekenleri tespit edip, federasyonlarımız ve derneklerimiz kanalıyla bölgedeki ekonomik hayatın tüm aktörleriyle görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.

TÜSİAD, “Deprem Destek Ağı” oluşturdu. 2019’dan bu yana faaliyette olan Hedefler İçin İş Dünyası Plyatformu da acil toplandı. UDNP, TÜRKONFED ve TÜSİAD ortaklığında kurulan platform, Cenevre’yle bağlandı. Meksika ve Japonya’dan acil yardım birliklerinin yola çıkmasına karar verildi. Platformun Başkanı İrem Oral Kayacık, Hürriyet’e yaptığı açıklamada “Kısa, orta ve uzun vadeli afet müdahale planı hazırladık. İş dünyasının mükerrer yardımlarını önlemek için koordineli çalışıyoruz” dedi.

HALALBOOKİNG'TEN YARDIM KAPMANYASINA DESTEK

Şirketten yapılan açıklamada, "Şimdi sevgili vatanımız için birlik olup, yaraları sarma vakti. HalalBooking olarak, toplamda maksimum 100.000 Euro'ya kadar yapılan bağışları katlama sözü veriyoruz. İster 10 Euro ister 5.000 Euro değerinde küçük büyük fark etmeksizin yapılan katkı ne olursa olsun, her türlü bağışın afet bölgesinde etkisi büyük olacak. 100.000 Euro toplanması durumunda, HalalBooking bağışlarınızı ikiye katlayarak toplam bağış miktarını 200.000 Euro'ya çıkaracak." denildi.

ISITICILAR BÖLGEYE SEVK EDİLİYOR

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği kış şartları nedeniyle ısıtıcı ihtiyacının karşılanmasına destek kararı aldı. Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Suat Sandalcı, “İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ile görüştük ve ısıtıcı ihtiyacını öğrendik. Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği (TRKTYD), Tesis Yönetim Derneği (TRFMA) ve TYTFED Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu olarak bir araya geldik. 1 ya da 2 tır çıkacak, yüklemelere başladık. İlk etapta 3 bin 200 ısıtıcı yollayacağız” şeklinde konuştu.

TÜRKİYE PERAKENDECİLER FEDERASYONU'NDAN DEPREM BÖLGESİNE YARDIM SEFERBERLİĞİ

Türkiye Perakendeciler Federasyonu (TPF) Başkanı Ömer Düzgün, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde art arda meydana gelen depremlere ilişkin depremden etkilenen şehirlerde yerel zincirlerin valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla bölgelerdeki dağıtım merkezlerine acil ihtiyaç malzemelerinin taşınmaya başladığını belirtti.

Düzgün, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlere ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Yaşanan deprem felaketinden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirten Düzgün, şunları kaydetti:

"Yaşanan deprem felaketi sonrasında 14 perakende derneğimiz ile bölgedeki yetkililerden gelen bilgiler ışığında hazırlıklarımızı yapmaya başladık. Depremden etkilenen şehirlerdeki valilikler, kaymakamlıklar, belediyeler, muhtarlıklar, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla dağıtım merkezlerine temel gıda ürünleri, çocuk bezi, çocuk maması, eldiven, bere, battaniyeden oluşan acil ihtiyaç malzemelerini taşımaya başladık. Başta Kahramanmaraş olmak üzere Gaziantep, Adıyaman, Adana, Şanlıurfa, Diyarbakır, Osmaniye, Hatay, Kilis'in yanı sıra il ve ilçelerdeki yetkililerle temas halindeyiz. Acil ihtiyaç malzemelerinin haricinde yerel zincirler olarak kendi içimizde nakdi yardım kampanyası başlattık. İhtiyaç doğrultusunda desteğimizi sürdüreceğiz, elimizden ne geliyorsa yapmaya hazırız. Göçük altında kalan vatandaşlarımızın bir an önce kurtarılmasını diliyor; hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

KARGO ŞİRKETLERİ DUYURDU: YARDIMLAR ÜCRETSİZ TAŞINACAK

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Yurtiçi Kargo, Kahramanmaraş ve çevre illere yapılacak deprem yardımlarını ücretsiz taşıyacağını duyurdu.

Kahramanmaraş ve çevre illerde yaşanan depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, AFAD ve Kızılay ile koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdüren şirket, Türkiye’nin dört bir yanındaki şubelerinden deprem yardımlarını kabul etmeye başladı.

Deprem bölgesine yardım kolisi göndermek isteyen vatandaşlar kolilenmiş yardımlarını istedikleri herhangi bir Yurtiçi Kargo şubesine getirebilecek.

Açıklamada yardımların bakanlıklar tarafından belirlenen listeye uygun olmasının hayati önem taşıdığını belirten Yurtiçi Kargo yetkilileri, listenin dışında bir ürün gönderilmeye çalışılmasının ya da ikinci el ürün gönderilmesinin çalışmalara fayda yerine zarar verebileceğini de ifade etti.

Yurtiçi Kargo'nun resmi sosyal medya hesapları üzerinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmak için el ele veriyoruz. Listede yer alan bireysel yardımlarınızı şubelerimize getirebilir, ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz. Devlet yetkililerinin belirlediği listeye ve kurallara uygun gönderilerinizi #SözVerdiğimizgiGibi en kısa sürede ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız."

GKN, MNG VE ARAS KARGO YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Şirketten yapılan destekler şöyle;

Kızılay ile koordineli olarak, deprem bölgesine ulaştıracak ihtiyaç ürünleri için tırlar tahsis edilerek lojistik destek sağlanıyor.

Vatandaşların depremden etkilenenlere göndermek istedikleri yeni/ kullanılmamış ihtiyaç ürünlerini tüm MNG kargo şubelerinden ücretsiz olarak taşıyarak, Kızılay aracılığıyla depremzedelere ulaştırıyor.

Aras Kargo, AFAD ile koordineli şekilde, ihtiyaçları karşılamak üzere deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç listesindeki yardım malzemelerini ücretsiz olarak taşıyor. Buna göre; Aras Kargo şubelerine giden yardımseverler, yardıma ihtiyacı olan şehirler listesinde yer alan illerden yardım iletmek istediği şehri seçip gönderimini gerçekleştirebiliyor.

Deprem bölgesine gönderilecek yardımları ücretsiz olarak taşıyacaklarını duyuran GKN Kargo, ihtiyaç sahiplerine ulaştırmak üzere AFAD ve resmi yardım toplama merkezlerine teslim edecek. Acil ihtiyaçlar doğrultusunda beklenen yardımlar GKN Kargo aracılığı ile depremzedelere ulaştırılacak.

PTT YARDIMLARI ÜCRETSİZ ULAŞTIRACAK

PTT AŞ, depremden etkilenen bölgelere yapılacak bireysel yardımları, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz şekilde ulaştıracağını duyurdu.

PTT AŞ'nin Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Depremin yaralarını birlikte sarıyoruz. Listede yer alan bireysel yardımlarınızı, PTT iş yerlerimize teslim ederek ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderilmesini sağlayabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

TURKİSH CARGO, DEPREM BÖLGESİNE YARDIMLARI ÜCRETSİZ TAŞIYACAK

Kahramanmaraş'da meydana gelen ve 10 ilde etkili olan 7.7 şiddetindeki depremin ardından Turkish Cargo, deprem bölgesine yardımları ücretsiz taşıyacağını açıkladı.

OTELLER DEPREMZEDELERE KAPILARINI AÇTI

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenenlerin konaklaması için 17 bölgedeki tesislerde yaklaşık 50 bin yatak tahsis ettiklerini bildirdi.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı, afet bölgelerindeki depremzelere yardım için AFAD'a 10 minyon TL'lik bağış yaptı.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullandı: "Biz Birlikte Güçlüyüz! Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak afet bölgelerindeki yaralarımızın sarılmasına destek olmak üzere 10 milyon TL’lik bağışımızı AFAD'a ilettik. Dualarımız milletimizle beraber."


SELÇUK VE HALUK BAYRAKTAR'DAN AÇIKLAMA

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: "Başımız sağ olsun. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak tüm imkânlarımızı Milletimiz için seferber etmeye devam edeceğiz."

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ise şu ifadelerini kullandı:" Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı olarak yaralarımızı sarmak için karınca misali seferberliğimiz devam ediyor. Allah yar ve yardımcımız olsun..."

TEKNOLOJİ DEVLERİ TÜRKİYE İÇİN HAREKETE GEÇTİ

Türkiye Kahramanmaraş’ta ardı ardına gerçekleşen 7.7 ve 7.6’lık iki depremle sarsılırken, yurt dışından da yardım ve destek haberleri gelmeye devam ediyor.

Amazon CEO’su Andy Jassy Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Battaniye, çadır, ısıtıcı, mama, çocuk bezi, bebek maması ve ilaç gibi bağışlanan yardım ürünlerini ihtiyaç sahiplerine hızlı bir şekilde ulaştırmak için Amazon’un lojistik ve dağıtım ağını etkinleştiriyoruz” diye yazdı.

Google CEO’su Sundar Pichai de tweet atarak hem şirket hem de çalışanlar olarak yardımda bulunacaklarını açıkladı: “Türkiye ve Suriye’de depremler sonrası büyük kayıplar yaşayan herkesi düşünüyorum. Etkilenenlere ilgili acil durum bilgilerini sağlamak için SOS uyarılarını etkinleştirdik ve hem Google hem de Google çalışanları yardım ve kurtarma çabalarını destekleyecek.

Teknoloji devi Apple’in CEO’su Tim Cook Türkiye’deki depreme ilişkin paylaşımda bulundu.

Cook Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, depremde hayatını kaybedenler için taziyelerini sunarken, “Apple, yardım ve kurtarma çabalarına bağışta bulunacak.” ifadesine yer verdi.

Popüler video paylaşım platformu TikTok da Türkiye'de meydana gelen deprem için kampanya başlattığını duyurdu.

TikTok şu şekilde bir açıklama yaptı:

''Gücünü topluluğundan alan bir platform olarak, elimizden geldiğinde toplumları desteklemenin sorumluluğumuz olduğuna inanıyoruz. Bu kapsamda, deprem yardım çalışmaları için 200 bin dolar bağışta bulunacak ve bu tutarı gönüllü sosyal medya kuruluşu Türk Kızılayı ve Ahbap Derneği arasında eşit olarak paylaştıracağız. Büyük bir trajediyle karşı karşıya olduğumuz bu zor günlerde Türk halkının üzüntüsünü paylaşıyor; yakınlarını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.''

ALMAN ŞİRKET ARAMALARI ÜCRETSİZ YAPTI
Alman Deutsche telekom, Türkiye aramalarını 15 Şubat’a kadar ücretsiz yaptı.

MERCEDES'TEN 1 MİLYON EURO

Alman otomobil devi Mercedes-Benz'in resmi Twitter hesabından yapılan açıklamada şirketin Türkiye ve Suriye’deki depremzedeler için 1 milyon euro yardım yapacağını açıkladı.

Koç Holding CEO’SU Levent Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, “İlk 24 saat içinde şirketlerimizden 236 çalışma arkadaşımız arama kurtarma faaliyetlerine katılmak üzere yola çıktı. Çalışma arkadaşlarımız an itibarıyla 13 vatandaşımızı enkaz altından kurtardı. Diğer yandan öncelikli acil ihtiyaç olarak belirlenen elektrikli ısıtıcı, kıyafet, battaniye, lamba, ocak, piknik sobası, tıbbi yardım, karavan ve temel gıda ürünlerinin bölgeye gönderimi için topluluk şirketlerimiz sorumluluk üstlendi. Dün akşam itibarıyla 4 tanker akaryakıt deprem bölgelerine ulaşmak üzere yola çıktı, bugün itibarıyla 5 tanker daha yola çıkacak şekilde planlama yapıldı. Gaziantep’e ulaşacak bir yemek tırı hazırlandı, her 3 saatte bir 1000 kişilik yemek çıkarabilme kapasitesi bulunuyor” dedi.

Cengiz Holding, deprem bölgesine iş makineleri ve kurtarma ekiplerini gönderdiğini açıkladı.

Limak, başta Hatay ve İskenderun olmak üzere bölgeye iş makinaları, vinç, ekskavatör, uzman kurtarma ve dağcı ekiplerini yönlendirdi. Ayrıca bölgeye konteyner gönderilmeye başlanırken bölge halkının da şantiyelerde misafir edildiği bildirildi.

Aksa/Kazancı Holding, bölgeye ulaştırmak üzere gıda, yaşam konteyneri, jeneratör, çadır, ısıtıcı, battaniye gibi temel yaşam malzemeleri taşıyan tırları gönderdi. Ayrıca arama ve kurtarma çalışmalarına destek amacıyla illere ekip, araç, vinç, jeneratör ve konteyner sevkiyatı yaptığını bildirdi.

Eczacıbaşı Holding, yardım tırlarını ve topluluk bünyesindeki profesyonel arama-kurtarma ekiplerini bölgeye gönderdi.

Akfen Holding, AFAD’ın Kahramanmaraş deprem bölgesi bağış kampanyasına 10 milyon TL’lik yardımda bulunacağını açıkladı. Akfen Holding CEO’su Selim Akın, “Bizi üzüntüye boğan deprem felaketinin ardından AFAD’ın belirlediği hesaplara yardım yapma kararı alarak öncü olmak istedik” dedi.

Kibar Holding CEO'su Haluk Kayabaşı, “İlk olarak 35 konteynerden oluşan 600 kişilik bir yaşam alanı oluşturduk ve burada depremzede vatandaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılamalarını sağladık. Dün gece (6 Şubat) bir tır acil ihtiyaç malzemesini bölgeye ulaştırdık, bir diğer tırımız bugün (7 Şubat) yola çıktı” dedi.

Hedef Holding, KAP’a yaptığı açıklamada Holding ve iştirakleri olarak depremzedelerin ihtiyacını karşılamak üzere toplam 5 milyon TL ayni ve nakdi bağış yapılmasına karar verildiğini bildirdi.

Rönesans Holding’den yapılan açıklamada, “Yenice şantiyemizi Koordinasyon Merkezi olarak konumlandırdık. Malatya’da bulunan Darende Bekir Ilıcak Meslek Yüksek Okulu misafirhanesini depremzedelerimize açarak 700 kişiyi buraya yerleştirdik. Bölgedeki ekiplerimiz ve gönüllü olarak çalışan 6 Fransız dağcı vakıf üyesi, 2 kurtarma köpeği ile kurtarma çalışmalarımıza devam ediyoruz. 100’ün üzerindeki araç ve ekipmanı bölgeye yönlendirdik. İlk etapta 15 binin üzerindeki ihtiyaç malzemesini yola çıkardık. AVM otoparklarımız bölge sakinlerinin kullanımına açıldı” bilgileri yer aldı.

Sepil Holding CFO’su Enes Memiş, acil ihtiyaçlarda kullanılmak üzere deprem bölgesine 5 Milyon TL bağış yapıldığını, ayrıca Sepil Holding çalışanlarının da bir aylık maaşlarını depremzedelere bağışladığını açıkladı.

Kalyon Holding, Hasan Kalyoncu Üniversitesi kampüsünün barınma ve diğer imkânlarını Gaziantepli vatandaşların kullanımına açtı. Enkazdan kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere bölgedeki 82 kamyon, 22 tır, 10 vinç, 40 ekskavatör, 7 telehander teleskobik forklift, 34 loder, 28 tonluk yakıt tankeri, 9 ışık kulesi, 13 babcot, 256 operatör, mühendisler ile çok sayıda şoför ve uzman personelini seferber etti.

Nef Vakfı, battaniye, ısıtıcı, konserve, bebek mama ve bezi, kıyafet yardımı, iş kıyafeti, kuru gıda gibi birçok ayni ve nakdi yardımı depremzedelere ulaştırdı ve her gün düzenli yardımlarını taşımaya devam ediyor

Fuzul Holding bünyesindeki çalışmalar kapsamında Fuzul Yapı, deprem bölgesine 3 iş makinesi, 15 kişilik de mühendislerden oluşan teknik ekibini gönderdi. Nevita ve Newinn de ayni ve nakdi yardım kampanyası başlattı. Fuzul Tasarruf ise bölgede depremden etkilenen 18 Şube personelinin tahliye ve barınmasını organize ediyor.

Şişecam, içlerinde yaşam konteyneri, jeneratör, soba, çadır, kışlık kıyafet, ayakkabı, içme suyu bulunan 12 TIR yardım malzemesi ile arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makineleri ve operatörleri yola çıkardığını, ayrca çalışanlarının destekleriyle toplanan yardım malzemelerini günlük olarak bölgeye ulaştıracağını açıkladı.

Hayat Kimya bebek bezinden ıslak mendile hijyen ürünlerini afet bölgesine yönlendirdi.

Migros, AFAD ve Kızılay koordinasyonunda, bölgedeki dağıtım merkezlerinden acil ihtiyaç malzemelerini taşıyan 12 TIR yola çıkardı.

TAV, Hatay Havalimanı ve Malatya Havalimanı’nın bir an önce ulaşıma açılabilmesi için iş makineleri, ekipleri ve acil ihtiyaç malzemeleri içeren ekipmanları ile afet bölgesinde yardım çalışmalarında bulunuyor.

Ata Grubu, 20 milyon TL değerinde bir destek fonu oluşturdu.

Trendyol, gıda, temel ihtiyaç malzemeleri, kıyafet, ısıtıcı ve hijyen ürünleri taşıyan tırların AFAD koordinasyonunda afet bölgesine doğru yola çıktığını açıkladı. Ayrıca yerel yönetimlerle koordine bir şekilde Trendyol Go aracılığıyla yemek dağıtımlarının başladığı ve Trendyol Express depolarının acil ihtiyaç malzemelerinin dağıtımı için hazır hale getirildiği de bildirildi.

Hepsiburada, AFAD ve Kızılay koordinasyonuyla lojistik merkezlerinde hazırlanan TIR’ları bölgeye yönlendirdi.

Getir, 10 TIR gıda yardımını AFAD ile koordineli olarak bölgeye sevk etti.

Ege Yapı, depremden zarar gören bölgelere ayni ve nakdi yardımın yanı sıra, iş makinesi göndererek depremzedelere destek oluyor.

MSC Grubu konteyner kent kurulması amacıyla, Adıyaman, Gaziantep, Hatay ve Kahramanmaraş illerimize 1250'şer adet, toplamda 5 bin adet konteyner tahsis etti. Ayrıca Tekirdağ Valiliği ve AFAD'ın yönlendirmesiyle enkaz çalışmalarında kullanmak üzere belediye iş makinesi, MEDLOG low-bed aracıyla Hatay'a ulaştırılmak üzere önceki gece yola çıktı. Valiliğe ulaştırılan yardımlar, 4 adet MSC konteynerine yüklenerek MEDLOG araçlarıyla Kahramanmaraş'a gönderildi.

Yıldızlar Yatırım Holding çalışanları, ilk etapta acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla içinde yiyecek, giysi ve battaniye gibi malzemelerin olduğu konteynerleri İskenderun’a gönderiyor. Öte yandan holding çalışanlarının yardım kampanyası devam ediyor, bu kapsamda yine acil ihtiyaçları karşılamak amacıyla toplanan malzemeler, Perşembe günü AFAD ve Kızılay’a teslim edilecek.

Baykar, toplam 50,8 milyon TL’lik gıda, kıyafet, elektronik cihaz ile insani yardım malzemesi tedarik ederek deprem bölgesine sevk ediyor.

KARDEMİR, arama-kurtarma eğitimi alan personelini Karabük Valiliği ve AFAD ile koordineli olarak afet bölgesine gönderdi. Yanı sıra arama-kurtarma çalışmalarında kullanılmak üzere iş makinesi ve teknik ekipmanların gönderimi sağlandı.

Turkcell, Türk Telekom ve Vodafone ortak açıklama yaparak iletişimin sürmesi adına tüm ekipleriyle, AFAD ve ilgili bakanlıklarımızla koordineli bir şekilde deprem bölgesinde saha çalışmalarını sürdürdüklerini açıkladı.

Yıldız Holding, tüm imkanlarını seferber ettiğini açıklayarak, "Ülkemizi derinden sarsan deprem felaketinin yaşandığı andan itibaren tüm imkânlarını seferber ederek Türk Kızılay ve AFAD koordinasyonuyla bölgeye yardım gönderiyor. Halihazırda tutarı 175 milyon TL’yi aşan yardımlar, yetkililerden gelen ihtiyaç listeleri doğrultusunda her an artmaya devam ediyor" bilgisini paylaştı.

Pınar, gıda ve su desteğini, Kızılay, Kamu Kurumları, AFAD ve Sivil Toplum Kuruluşları işbirliğinde depremzedelere ulaştırıyor.

Metro Türkiye, WFP (Dünya Gıda Programı) ve şeflerle birlikte deprem bölgelerinde kurulan sahra mutfaklarında depremzedelerin sıcak yemek ihtiyaçlarını karşılamak üzere, 120 bin öğün için gıda tedariki sağlıyor.

Eti, özel olarak üretilen afet bisküvisi ve diğer Eti ürünlerinin yer aldığı 4 TIR’ı bölgeye gönderdi.

P&G, deprem bölgesine 22 bin 500 bebek bezi, 24 bin hijyenik ped, 51 afet özel çadırı, 2 bin paketlik hijyen kiti, 3 bin paket çamaşır deterjanı gönderiyor. Bebekleri emzirmek, altını değiştirmek gibi bakımların yapılabileceği Prima kamyonu da yola çıktı.

Flokser Kimya Genel Müdürü Ekin Tükek, “Gönüllü topluluğumuzla hem ayni yardım topluyoruz hem de nakit yardım organize ediyoruz. Gönüllülerin topladığı kadar da şirket olarak üzerine koyacağız” dedi.

Derimod Başkan Yardımcısı Murat Zaim, “Bölge halkının ihtiyaçları doğrultusunda hazırladığımız destek paketleri bugün (7 Ocak) itibariyle yola çıkacak. Giyim, ayakkabı, gıda ve diğer hayati ihtiyaçları karşılamak için elimizden gelen tüm imkanlarımızı seferber ettik” dedi.

FLO, ‘İyilik Hareketi’ dayanışma tırlarını AFAD’ın yönlendirmesi ile yola çıkardı. Gönderilern yardımlarla afetzedelerin ayakkabı, çorap, atkı, bere ve mont ihtiyaçlarının karşılanması hedefleniyor.

Ulusoy Un-Söke’den yapılan açıklamada “Yoğun kış şartlarında yaşadığımız deprem felaketinde vatandaşlarımızın yanındayız. Yetkili kuruluşlarla yardım zinciri oluşturarak ürünlerimizi bölgeye ulaştırıyoruz” denildi

MODOKO-Isıtıcı, battaniye, kışlık çadır, hiyjen seti, gıda kolisi, çocuk bezi, uyku tulumu, kışlık giyecekleri kaymakamlık aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

Outdoor Factory, depremden zarar gören bölgelerde ayni ve nakdi yardım yapmanın yanı sıra, Osmaniye'de her gün 2 bin kişiye sıcak yemek servisi gerçekleştiriyor.

TAYPA, ayni ve nakdi yardım desteği ile depremden zarar gören bölgelerde yardıma devam ediyor.

Papara, AHBAP Derneği’ne 2,5 milyon TL bağış yaptı.

İHRACATÇILAR, DEPREM BÖLGESİNE 50 BİN ÇİFT KIŞLIK AYAKKABI VE BOT ULAŞTIRACAK

İDMİB Yönetim Kurulu Başkanı Güven Karaca, "Aldığımız kararla 50 bin çift kışlık ayakkabı ve botu, afet bölgesine ulaştırabilmek hedefiyle harekete geçtik." dedi.

İTHİB olarak biz de deprem bölgesindeki vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak üzere harekete geçtik. İTKİB, İMMİB, İİB, ve HİB'in dahil olduğu yardım kampanyasına katkıda bulunmak isteyenler de her türlü kışlık giysi, çorap ve iç giyim, kışlık ayakkabı ve bot, battaniye, polar, uyku tulumu, bebek bezi, elektrikli soba ve kuru gıda başta olmak üzere yardımlarını; içeriği koli üstünde yazacak şekilde Atatürk Havalimanı, B Girişi, eski DHL kargo binası adresine gönderebilir. Bu eşyaları depremde zarar gören ailelere ulaştıracağız. Gün birlik olmak günüdür.

Türk Telekom, Turkcell ve Vodafone depremden etkilenen bölgelere iletişim desteği veriyor. 

Turkcell, Deprem bölgesindeki kullanıcılarına ücretsiz görüşme, SMS ve Internet desteği sağlıyor. Şirketten yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Turkcell olarak tüm imkanlarımızla deprem bölgesindeki insanlarımızın iletişim ihtiyaçlarını kesintisiz sağlamak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ayrıca borcu nedeniyle kapalı olan müşterilerimizin hatları acil iletişim ihtiyaçlarının karşılanması için açılarak paket tanımlamaları gerçekleştirilmiştir. Afette zarar gören baz istasyonlarımızı hızla hizmete alırken, bölgeye çok sayıda mobil baz istasyonu, jeneratörler, uydu hizmeti verebilen mobil araçlar ve çevre illerden ekipler sevk ediyoruz. Bu zor günlerde depremden etkilenen illerimizdeki vatandaşlarımıza destek olmak için elimizdeki tüm imkanları seferber etmeyi sürdüreceğiz. Depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz"

TÜRK TELEKOM'DAN DESTEK GELDİ

Türk Telekom tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak adına alınan tedbirleri ve vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için faydalanabilecekleri hizmetlerini duyurdu. Deprem seferberliği kapsamında; Türk Telekom, depremden etkilenen tüm illerde kesintisiz iletişimi sağlamak adına alınan tedbirleri ve vatandaşların iletişim ihtiyaçlarını karşılamak için faydalanabilecekleri hizmetlerini duyurdu. Deprem seferberliği kapsamında;

Bölgede bulunan vatandaşların acil ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ücretsiz konuşma ve internet yüklenirken, ankesörlü telefonlardan da yurtiçinde tüm yönlere iletişim ücretsiz kullanıma sunuldu. Bölgede WiFi internet noktaları ücretsiz hizmete açıldı. Mobil baz istasyonları bölgeye sevk edildi.Yürütülen çalışmalar kapsamında vatandaşların akıllı cihazları için Türk Telekom Mağazalarında taşınabilir şarj cihazı (powerbank) desteği sağlanıyor..AFAD’ın daveti üzerine 105 kişilik Türk Telekom Arama ve Kurtarma Ekibi (TTAKE) de deprem bölgesine hareket etti. Çadır, battaniye ve uyku tulumları bölgeye gönderildi. Depremden etkilenen illerde kesintisiz iletişimin sürmesi için saha ekipleri çalışmalarını sürdürürken, haberleşmelerin kısa mesaj servisi ve internet tabanlı mesajlaşma yazılımları üzerinden yapılması önemle belirtiliyor.

VODAFONE’DAN 25 MİLYON TL’LİK YARDIM FONU

Vodafone Türkiye’den yapılan açıklamada, deprem bölgesinde arama-kurtarma çalışmaları ve depremzedelere yardım için yoğun bir çalışma yürütüldüğü açıklandı. Bölgedeki kurtarma ekiplerinin iletişimine destek verdiğini duyuran şirket, dün akşam saatlerinde de dev bir fon oluşturulduğunu açıkladı. Açıklamada, “Deprem felaketinden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının karşılanması için kamu tarafından yetkilendirilmiş sivil toplum kuruluşlarının kullanımına sunulmak üzere 25 milyon TL’lik fon oluşturduk” denildi

 
Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 66
  • Emre 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden SAHİBİNDEN.com bir yardımda bulunmamışmı yada SABANCI HOLDİNK
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İşte türk milletinin cömertliği ve fedakarlığı.Rabbim yardımlarınızı zayi ermesin inşaAllah
    Cevapla
  • Pendikxx 1 yıl önce Şikayet Et
    Ee o bes unlu sirket nerede goren varmi
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bankalar neredeymiş göremedik burafa!
    Cevapla
  • Semih 1 yıl önce Şikayet Et
    Koton firması calısanı olarak cok buyuk işler yapılıyor depremzedeler için isminin gecmesi hakkını teslim etmek olur .Merak edenler anasayfasında yapılanları gorebilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle