İş dünyasından deprem bölgesi için seferberlik

Kahramanmaraş'ta sabaha karşı yaşanan 7.4 büyüklüğündeki deprem, büyük yıkıma neden oldu.Ölü ve yaralı sayısı her geçen saat daha da artarken, iş dünyası deprem bölgesi için seferler oldu.

İş dünyasından deprem bölgesi için seferberlik
İş dünyasından deprem bölgesi için seferberlik
GİRİŞ 06.02.2023 09:35 GÜNCELLEME 06.02.2023 15:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, merkez üssü Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "İstanbul iş dünyası olarak, acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olacağız." ifadesini kullandı.

Avdagiç, Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve çevre illerde de hissedilen 7,4 büyüklüğündeki depreme ilişkin Twitter hesabından paylaşımda bulundu.

Avdagiç, "Kahramanmaraş'ta 7,4 ve Gaziantep'te 6,5 ile 6,4 büyüklüğünde depremlerle hem de zorlu kış şartlarında çok büyük bir acı yaşıyoruz. Büyük fedakarlıkla sürdürülen kurtarma çalışmalarını ve gelişmeleri dikkatle ve üzüntüyle takip ediyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. İstanbul iş dünyası olarak, acılarımızın en hızlı şekilde sarılması için bölge halkımızın ve devletimizin her türlü yardımla yanında olacağız." ifadelerini kullandı.

TOBB BAŞKANI'NDAN DEPREM AÇIKLAMASI: KOORDİNASYON İÇİNDE ÇALIŞIYORUZ

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık’ta meydana gelen depremin ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Depremden etkilenen illerimiz için oda ve borsalarımızla koordinasyon içinde çalışıyoruz. İş dünyası olarak dün olduğu gibi bugün de milletimizin, devletimizin yanında olacağız. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerim. Gün birlik olma günü" ifadelerini kullandı.


MÜSİAD BAŞKANI ASMALI: “MÜSİAD GAZİANTEP ŞUBE BİNAMIZ TÜM DEPREMZEDELERİMİZE AÇIKTIR”

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde 7.4 büyüklüğünde yaşanan deprem sonrası MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı başkanlığında MÜSİAD Kriz Masası oluşturuldu. Afet bölgesindeki şubelerden gelen acil ihtiyaç talepleri kriz merkezinde toplanarak koordinasyon halinde yetkili makamlara iletiliyor. 

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı yaptığı açıklamada, “Kahramanmaraş merkezli ve bölgedeki illerimizde de hissedilen şiddetli deprem nedeniyle milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, vefat eden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. MÜSİAD olarak, depremden etkilenen bölgelerde bulunan şubelerimiz nezdinde gelişmeleri yakından takip ediyoruz.

Bununla birlikte oluşturulan MÜSİAD Kriz Masası ile ilgili makamlarımızla tam koordinasyon halinde depremden etkilenen vatandaşlarımız için çalışmalarımızı başlattık. MÜSİAD Gaziantep Şube Binamız tüm depremzedelerimize açıktır” ifadelerini kullandı. 

AYDIN: ‘’TÜM GÜCÜMÜZLE MİLLETİMİZİN VE DEVLETMİZİN YANINDAYIZ’’

Merkez üssü K.Maraş Pazarcık İlçesi’nde gerçekleşen ve 10 ilimizin etkilendiği deprem dolayısıyla başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, ASKON olarak tüm gücümüzle milletimizin ve devletimizin yanında olduğumuzu belirmek istiyoruz.

Bu bağlamda genel merkez deprem koordinasyon kurulumuzu oluşturarak bölge illerimize ulaştırılmak üzere battaniye, ısıtıcı, çadır, yatak, nevresim takımı, yastık, hijyen seti, bebek maması, su, gıda kolisi gibi ihtiyaçların temini noktasına çalışmalarımızı ivedi bir şekilde sürdürdüğümüz gibi yetkililerden gelecek talepler doğrultusunda da üzerimize düşen sorumluluklarımızı tüm gücümüzle yerine getirmeye hazır olduğumuzu belirmek istiyoruz. 

Bu vesile ile tekrardan milletimize başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerimizi iletiriz.

ASRİAD YÖNETİM KURULU ACİL TOPLANIYOR

ASRİAD Genel Başkanı Adnan Danışman’ın, Kahramanmaraş merkezli deprem vesilesiyle Yönetim Kurulunu acil olarak toplantıya çağırdığı bildirildi. Çağrıda şu bilgilendirmeler yapıldı.

“ASRİAD olarak her daim milletimizle beraberiz. Sevinç durumlarını da keder durumlarını da ihtiyaç durumlarını da paylaşmak asıl motivasyonumuzdur.

Bugün, kederi paylaşma, acıları hafifletme ve yaraları sarma günüdür. ASRİAD olarak acilen toplanıp, kardeşlerimizin ihtiyaçlarını karşılamak için ne tür yardımlar yapacağımızı görüşüp harekete geçeceğiz. Yardımların tam olarak ihtiyaç karşılayıcı mahiyette yapılması için, AFAD ve KIZLAY üzerinden katkı sağlayacağız. En hızlı bir şekilde hareket etmek için elimizden geleni yapacağız.”

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 1
  • cannn 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüsiad nerede???
    Cevapla