Pakistan Wikipedia'yı yasakladı

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi, dini değerlere saygısızlıkla ilgili içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Wikipedia'yı yasakladı.

Pakistan Wikipedia'yı yasakladı
Pakistan Wikipedia'yı yasakladı
GİRİŞ 04.02.2023 20:20 GÜNCELLEME 04.02.2023 20:20
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesi'nin (PTA) dini değerlere saygısızlıkla ilgili içerikleri kaldırması için Wikipedia'ya verdiği 48 saatlik süre doldu.

PTA Sözcüsü Malahat Obaid, dini değerlere saygısızlıkla ilgili içerikleri kaldırmadığı gerekçesiyle Wikipedia'nın Pakistan'da yasaklandığını belirtti.

Obaid, platformun söz konusu içerikleri kaldırması halinde yasak kararının gözden geçirilebileceğini vurguladı.

Pakistan Telekomünikasyon Otoritesinden 1 Şubat'ta yapılan açıklamada, dini değerlere saygısızlıkla ilgili içeriklerin kaldırılmadığı gerekçesiyle Wikipedia'ya erişimin 48 saatliğine yavaşlatıldığı belirtilmişti.

PTA, Wikipedia'nın söz konusu içerikleri kaldırmadığı taktirde platformun Pakistan'da uzun süreli yasaklanacağını kaydetmişti.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde bunu yapacak dinine sahip çıkacak kanunlar nerde en basit ve elimizde olmasına rağmen dinimizle kitabımızda ahlakimizla dalga geçen siteleri kapatmiyoruzya sonra Allah tan rahmet merhamet bekliyoruz dalga geçiyoruz resmen biz dinimize ne kadar sahip çıkıyoruz
    Cevapla
  • Yorumcunun biri 1 yıl önce Şikayet Et
    bizde bu tür uygulamaları artık ısrarla bekliyoruz
    Cevapla
  • Diyarbakırlı 1 yıl önce Şikayet Et
    dinsiz bir devletten çıkıp İslami bir devlet olma sırası çok yakın inşallah.
    Cevapla
  • zafer gülten 1 yıl önce Şikayet Et
    Pakistan da dini değermi varmış,vaaay bee----açın internet You Tube yi görün Pakistan da dini değeri,islamı---adamlar çadırlarda genç erkek çocukları dansöz gibi oynatıp alem yapıyorlar,oğlancılık diz boyu.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Çoğu kimse wiki yi haber kaynağı olarak alıyor ama wikiye haber yazan kişiler sıradan insanlar genellikle tarihi ve gerçekleri çarpıttırmak için kullanıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle