''İnanılmaz seviyede'' altın rezervi keşfedildi!

Bosna Hersek'in kuzeybatısında yapılan çalışmalarda büyük çaplı altın rezervinin bulunduğu belirtildi.

''İnanılmaz seviyede'' altın rezervi keşfedildi!
''İnanılmaz seviyede'' altın rezervi keşfedildi!
GİRİŞ 03.02.2023 14:03 GÜNCELLEME 03.02.2023 14:47
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Bölgede faaliyet gösteren Lykos Balkan Metals Genel Müdürü Milos Bosnjakovic, yerel medyaya yaptığı açıklamada, Mrkonjic Grad yakınlarındaki Pliva Nehri boyunca altın bulunduğunu aktararak, "inanılmaz seviyede" altın rezervine ulaşıldığı bilgisini paylaştı.

Üç farklı konumda 60 metreye varan bir süreklilikte ton başına 27,5 grama varan altın oranına ulaşıldığını bildiren Bosnjakovic, akredite laboratuvarlarda incelenen örneklerin, bölgenin dünyaca ünlü altın rezervlerinin ortalamasını aşan zenginlikte altın oranına sahip olduğunu gösterdiğini aktardı.

Bölgedeki jeolog Mladen Stevanovic, çalışmaların aslında bakır ve kobalt için yapıldığını dile getirdi.

Geçen yıldan bu yana bölgede çalışmalar yürüten Lykos firması da araştırmanın erken bir aşaması olmasına rağmen bulunan altın rezervinin Bosna Hersek’in yanı sıra tüm bölgenin en iyilerinden biri olarak kabul edilebileceğini kaydetti.

KAYNAK: AA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • fenerli 1 yıl önce Şikayet Et
    Bosnada savaş böylece erkene alınmış oldu bakalım çökmek için ne gibi planlar yaparlar artık normalinde gizli yapılması gereken bir işlem zaten kaynayan bir bölge
    Cevapla
  • Evlad-l fatihan 1 yıl önce Şikayet Et
    savasin nedenide belli oldu
    Cevapla
  • aziz y 1 yıl önce Şikayet Et
    gelde şimdi hakan yedican a inanma..bosna piramitleri taş küre manyetik alan ....titreşim vs....demekki manisa ..coşkun denizin söyledikleri artı spil dağı..oralarda boş değil...7 düvel sömürücülerinin saldırılarıda boşuna değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    sırplar boşuna azmıyorlar madene çökecekler
    Cevapla
  • Hasan SGK Emekli 1 yıl önce Şikayet Et
    Gübretaş'ın Bilecik madeni tonda 8,5gr diye biliyorum ki çok çok iyi bir rakam.Bosna daki 27,5gr ile mükemmel üstü karlı bir rezerv.İnşaallah Bosnalı kardeşlerimize hayırlı olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle