Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim ve zam

Bu gece yarısından itibaren motorine 68 kuruş indirim, LPG oto gaza ise 1 lira 7 kuruş zam geldi. Değişikliğin ardından motorinin litresi bazı şehirlerde 21 lira seviyelerine gerilerken, oto gazın litresi ise 12 lira sınırına çıktı. r.

Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim ve zam
Akaryakıt fiyatlarına çifte indirim ve zam
GİRİŞ 03.02.2023 06:40 GÜNCELLEME 03.02.2023 11:46
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Petrol fiyatları ve dolar kurundaki değişimlere bağlı olarak akaryakıt fiyatlarındaki hareketlilik devam ediyor. Dün motorinin fiyatı 1 lira 2 kuruş düşmüştü. Bugün ise akaryakıta bir zam bir de indirim geldi.

MOTORİNE İNDİRİM, OTO GAZA ZAM

Motorine 1 hafta içinde 3. indirim müjdesi geldi. Cumartesi gününden geçerli olmak üzere motorine 68 kuruşluk bir indirim daha bekleniyor.

MOTORİN VE OTO GAZIN FİYATI NE KADAR OLDU?

Fiyat değişikliğinin ardından motorinin litresi İstanbul'da 21 lira 87 kuruşa, Ankara'da 22 lira 16 kuruşa, İzmir'de 22 lira 20 kuruşa geriledi. LPG oto gazın fiyatı ise İstanbul ve Ankara'da 11 lira 99 kuruşa, İzmir'de 11 lira 79 kuruşa çıktı.

AKARYAKITTA FİYAT SÜREKLİ DEĞİŞİYOR

17 Ocak'ta benzin 67 kuruş, 18 Ocak'ta motorin 1 lira 5 kuruş, 25 Ocak'ta benzin 1 lira 25 kuruş zamlanmıştı. 27 Ocak'ta benzin ve motorine 60'ar kuruş, 2 Şubat'ta ise motorine 1 lira 2 kuruş indirim gelmişti.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor. Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 47
  • Oğuz boyları 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanya'da benzin 45 tl
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    maaşınız yatmıştır
    Cevapla
  • osman 1 yıl önce Şikayet Et
    yani 2 avro senin maasin ne kadar 5000 avro 100 avroya 50 lit benzin aliyon yani 1 depo .o benzini ne kadar kullaniyon 1 ay bu kadar basit. cok pahaliysa kendi ulkene geri don
    Cevapla
  • Alamancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Almanyada asgari ücretde 30 bin tl
    Cevapla
  • Mahmut Didim 1 yıl önce Şikayet Et
    Mrb arkadaşlar benim anladığım kadarıyla LPG %18 zam yapılmış yani 1.7 kuruş motirinede 68 kuruş yani 2.8 indirim gelmiş ben bundan şunu anladım adamlar dalga geçiyor dolar aynı dolar dünya piyasasinda petrol düşüyor bizimkilerinde yaptığı gariban halkla eğlenmek yazık günah ya LPG indirim yapmıyorsunuz bari bariz zam yapmayın
    Cevapla
  • Sefa 1 yıl önce Şikayet Et
    Aynen katılıyorum sana gardaşım millet ile dalga geçiyor lar resmen utanmadan
    Cevapla
  • Matcı 1 yıl önce Şikayet Et
    1.7 değil 1,07
    Cevapla
  • NİYAZİ KARACA 1 yıl önce Şikayet Et
    Hadi pazarı marketi anladık onlar yapıyor, ÖTV, MTV, Sigorta, Kasko, Doğalgaz, Elektrik, Su, Ulaşım, Vergi, Harçlar v.s. bunları kim yapıyor. Akaryakıt indirimi bindirimi psikolojimizi bozdu, her aldığımızda farklı bir fiyat, belirli bir rakama sabitleyin gitsin.
    Cevapla
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Petrol düşerken ve de seçime giderken LPG ye zam yapmak... akıl alır gibi değil!
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Yahu hepsini 17tl ye sabitleyin gitsin
    Cevapla
  • A.D 1 yıl önce Şikayet Et
    10 Tl düz
    Cevapla
  • Uzman 1 yıl önce Şikayet Et
    2. uzman da 12tl dedi. Var mı? daha indiren...
    Cevapla
  • Rahmi Yersen 1 yıl önce Şikayet Et
    Konunun uzmanı konuştu.. neye göre 17 de 12 değil?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle