İki bölgede doğal gaz ve petrol heyecanı! Bakan Dönmez açıkladı

Türkiye'nin doğal gaz çalışmaları son hızıyla devam ederken Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'den heyecanlandıran bir açıklama geldi. Bakan Dönmez, doğal gaz arama çalışmalarının Ordu ve Rize açıklarına kayabileceğini söyledi.

İki bölgede doğal gaz ve petrol heyecanı! Bakan Dönmez açıkladı
İki bölgede doğal gaz ve petrol heyecanı! Bakan Dönmez açıkladı
GİRİŞ 02.02.2023 16:59 GÜNCELLEME 02.02.2023 16:59
Bu Habere 72 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'den yeni müjdeler getirmesi muhtemel olan doğal gaz sondajlarına ilişkin olarak CNN Türk'e açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez'in açıklamaları şöyle:

Sakarya Gaz Sahası'ndan yeni müjde gelebilir. Tuna 1 ve Amasra 1 kuyusunu açıklamıştık. Çaycuma 1 kuyusuyla birlikte yeni keşif açıklamıştık. Komşu sahalarda keşif çalışmaları devam edecek. Ordu açıklarına kayabiliriz. Petrol açısından ümitli olduğumuz Rize açıkları var. Sakarya Gaz Sahası'ndaki sahanın üretime hazırlanması için çalışmaları sürdürüyoruz, Mart sonuna yetiştirmeye çalışıyoruz. Gemilerimiz boşa çıktıkça yeni alanlara göndereceğiz.

ELEKTRİK VE DOĞAL GAZDA İNDİRİM MÜJDESİ VERMİŞTİ

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Fatih Dönmez Doğal Gaz ve elektrik için indirim gelebileceğini söylemişti.

Bakan Dönmez "2-3 aydır uluslararası piyasalarda bir miktar gevşeme var. Sanayici ve büyük tüketicilere maliyet bazlı fiyatlandırma yapılıyordu. Gerileme olunca yansıtıyoruz. Büyük tüketiciler ve sanayiciler şu an bir miktar daha indirimli almış olacaklar. Şubat başı itibarıyla doğal gazda yüzde16, elektrikte bunu yansıması yüzde 13 ile 16 arasında değişir. Elektrik borsasındaki serbest fiyatları izleyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 72
  • Ey Ruh 1 yıl önce Şikayet Et
    Ekşın Macera Yapmayın artık bu heyecanlar bize yaramıyor çok gerginleştik bulun çıkarın satın acil çünkü ömrümüz heyecanlarla dolu artık huzur istiyorum
    Cevapla
  • hakan 1 yıl önce Şikayet Et
    Elmas madeni de yakında.
    Cevapla
  • akın 1 yıl önce Şikayet Et
    Dünya lideri reisimiz petrolu buldu kıskananlar çatlasın altı oyuk partiler adam bulamadık
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kocaali.karasu dikkate
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    güzel haber de bizim hâlâ elektriğimiz kesiliyor hava kötü olunca Malatya Battalgazi çok uzak da değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle