İlk yerli ve milli askeri motorun ismi "TUNA" oldu

Türk mühendisler tarafından geliştirilen milli ve yerli askeri motor TTZA'nın yeni ismi "TUNA" oldu. BMC'nin Sakarya'daki motor test merkezinde gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinde 20 adet TUNA'nın sevkiyatı gerçekleştirildi.

İlk yerli ve milli askeri motorun ismi "TUNA" oldu
İlk yerli ve milli askeri motorun ismi "TUNA" oldu
GİRİŞ 02.02.2023 15:20 GÜNCELLEME 02.02.2023 15:39
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

BMC POWER tarafından Türk mühendislerinin emeğiyle tasarlanarak üretilen ve Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek ilk seri üretim yerli ve milli motor olan TTZA'nın sevkiyat töreni Sakarya'da gerçekleştirildi. Tören'de askeri motora TUNA isimi verildiği duyuruldu.

400 BG gücünde, 8,4 litre, sıralı tip 4 silindir olarak üretilen motorlar BMC'nin VURAN Çok Maksatlı Zırhlı Araçlarında kullanılacak. Motorlardan toplam 90 adet teslim edilecek. Bu çerçevede seri üretimi gerçekleşen ilk 20 adet TTZA motorunun sevkiyatı 6 Şubat'ta kadar tamamlanacak.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu bilgiye vatan haini sol trol beyni li islamiyete karşı çalışıyor bu hilekar hepinizi aldatmaya ugraşıyor.
    Cevapla
  • Türkiye 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilgi adlı kansız , hain karalamak ne kadar kolay demi eniştem uçak mühendisi konyada devada aselsan fabrikası açıldı onun başında proje sorumlusu hulusi akar fabrikayı ziyaret etti devasa fabrika bunun gibi Türkiyede bu hükümet sayesinde 10 larca fabrika açıldı hatta kayseriye eniştemin olduğu ekibi uçak fabrikası için transfer istedi senin gibi hainlerde karalar durur vijdansız yunan ağızlı sizin Türkiyeye verdiğiniz zararı yunan , abd bile vermedi tüh size be hadsizler.
    Cevapla
  • VATANSEVERRRR. 1 yıl önce Şikayet Et
    Hayirli olsun bin ikibin beygir de uretirler insallah.
    Cevapla
  • Oğuzhan 1 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar ot kafalı var. Bori demiş ki 20 yılıdır hiç fabrika açıldı mı?? Koskoca togg fabrikası gözünün önünde duruyo görmüyor musun?? Ama bakmak var görmek var, gördüğünü inkar etmek var. Böyle yapmayın çarpılırsınız...
    Cevapla
  • Tehluke 1 yıl önce Şikayet Et
    Altili masa bunada dokunacakmi brutus ali allah sana firsat vermesin seni sandiğa gomecez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle