İstanbul'da doğal gaz ucuzladı, yeşil soğan fiyatları rekor kırdı

İstanbul'da Ocak ayında doğalgaz fiyatı yüzde 11,85 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

İstanbul'da doğal gaz ucuzladı, yeşil soğan fiyatları rekor kırdı
İstanbul'da doğal gaz ucuzladı, yeşil soğan fiyatları rekor kırdı
GİRİŞ 02.02.2023 11:20 GÜNCELLEME 02.02.2023 13:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

İstanbul Ticaret Odası (İTO), piyasaların şeffaflığını sağlamak ve kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla, geçen Ocak ayında bir önceki aya göre İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

İTO'nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksinde yer alan 242 ürünün 142'sinin perakende fiyatı artarken, 35 ürünün fiyatı düştü, 65 ürünün fiyatı ise değişmedi.

OCAK AYINDA YEŞİL SOĞAN FİYATI YÜZDE 54,48 ARTTI

Ocak ayında Gıda Harcamaları Yaş Kuru Sebze ve Meyveler grubunda yer alan yeşil soğan yüzde 54,48 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.

Fiyatında artış yaşanan diğer ürünler; ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 39,84 ile şehiriçi vapur ücreti, yüzde 39,37 ile taksi ücreti, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 38,88 ile röntgen çekim ücreti, kültür ve eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 38,61 ile mecmualar, sağlık ve kişisel bakım harcamaları grubundan yüzde 33,09 ile doktor muayene ücreti ve ulaştırma ve haberleşme harcamaları grubundan yüzde 33,06 şehirlerarası otobüs bilet ücreti oldu.

OCAK AYINDA DOĞALGAZ FİYATI YÜZDE 11,85 UCUZLADI

2023 Ocak ayında Konut Harcamaları grubunda yer alan yakıt (doğalgaz) fiyatı yüzde 11,85 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu.

Fiyatında azalış izlenen diğer ürünler; giyim harcamaları kadın giyimi alt grubundan yüzde 8,69 kadın kazağı, gıda harcamaları grubundan yüzde 6,03 ile portakal, giyim harcamaları grubundan yüzde 5,82 ile palto-erkek, yüzde 4,26 ile gömlek-erkek, kültür eğitim ve eğlence harcamaları grubundan yüzde 4,08 ile ses ve görüntü sistemi ve giyim harcamaları grubundan yüzde 3,45 ile takım elbise-erkek oldu

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • MUSTAFA 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu nasıl bir yalandır ? "2023 Ocak ayında Konut Harcamaları grubunda yer alan yakıt (doğalgaz) fiyatı yüzde 11,85 gerileme göstererek fiyatı en fazla azalan ürün oldu."
    Cevapla
  • *_1453 _* 1 yıl önce Şikayet Et
    Adana Senin anlaman gerekmez onu anlayan anlar sen bildiğin işine bak o işler uzman işi.
    Cevapla
  • Emeklidur 1 yıl önce Şikayet Et
    Mesken abonelerine doğalgaz indirimi henüz bulunmazken sanayi doğalgazında uygulanan inidirim, evlere gelen doğalgaz faturalarını etkilemeyecek. İndirimler 1 Şubat 2023 tarihinden itibaren geçerli olacak.
    Cevapla
  • adnan 1 yıl önce Şikayet Et
    Kış ayında yeşil sogan niçin baz alınır anlamış degilim bahar da olur
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Geçen sene bu ayki fiyatlarına bak da bir yılda nereden nereye gelmiş gör diye. Seraları da kapatalım mı? Bir türü şu halkı turfanda meyve sebzeye layık göremeyişinizin sebebi nedir?
    Cevapla
  • Kral 1 yıl önce Şikayet Et
    Yesil sogan yemeyince gebermezsiniz korkmayin
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İtibardan tasarruf olmaz ejder meyveli smothy, medine hurması yoğurt yulaf bile yeriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle