Borsa İstanbul devre kesti

Borsa İstanbul BIST 100 endeksinde kayıp yüzde 5'e ulaştı. Endekse devre kesici uygulandı.

Borsa İstanbul devre kesti
Borsa İstanbul devre kesti
GİRİŞ 01.02.2023 17:22 GÜNCELLEME 01.02.2023 17:32
Bu Habere 23 Yorum Yapılmış

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi yüzde 5 düşüşle 4 bin 754 puana kadar geriledi. Kayıpların yüzde 5'i görmesinin ardından BIST 100 endeksine devre kesici uygulandı.

GÖZLER FED'İN AÇIKLAYACAĞI KARARDA

Analistler, küresel piyasalarda gözlerin ABD Merkez Bankası'nın (Fed) bugün açıklayacağı para politikası kararlarına çevrildiğini belirterek, bankanın faiz artışlarına gelecek toplantıdan sonra ara verebileceğine ilişkin beklentilerin güçlenmesinin risk iştahını desteklediğini, Borsa İstanbul'un ise negatif ayrıştığını ifade etti.

Fed'in bugünkü toplantıda politika faizini 25 baz puan artırmasına kesin gözüyle bakıldığını anımsatan analistler, karar metni ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarındaki yönlendirmelerin piyasaların yönü üzerinde belirleyici olmasının beklendiğini söyledi.

Analistler, öğleden sonra ABD'de imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI), ADP özel sektör istihdam raporunun takip edileceğini ifade ederek, teknik açıdan BIST 100 endeksinde 5.100 puanın direnç, 4.800 seviyesinin destek konumunda olduğunu kaydetti.

KAYNAK: AA
Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 23
  • Mizah 1 yıl önce Şikayet Et
    Enflasyondan daha fazla gelir getiren hiç bir yatırım aracı kalmadı. Faiz düşünce enflasyon düşmedi bakalım ne düşecek.
    Cevapla
  • Başgan 1 yıl önce Şikayet Et
    kazanmak da var kaybetmek de. kazanırken bir şey yok. kaybederken devlet el atsın. borsa temmuzdan bu yana soluksuz yükselmiş. yeni aldınız ve seçim ı fiyatliyor borsa. ne zaman girmek gerektiğini bilmelisiniz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    borsa İstanbul iş bankası ve işbankası kuruluşu yatırım finans tarafından bilerek düşürülüyor CHP ve avaneleri iş başında
    Cevapla
  • Ahmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Kanıtın nerede kanıtın? Delilsiz konuşmak en çok bizim memlekette itibar görüyor herhalde!!!
    Cevapla
  • halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Borsa zorunlu değil. Parayı üretime yatırın. Para kazanın. Devlet niye müdahale etsin ki. Sizi borsaya devlet yönlendir miyorki.
    Cevapla
  • Kerem 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel kardeşim sen borsayı kripto para ile karıştırdın galiba. İnsanlar orada Türkiyenin en büyük şirketlerine paraları oranında ortak oluyorlar. Şirketler bu paraları nerede kullanıyorlar sanıyorsun. Küçük yatırımcının devletten istediği, kötü niyetli büyük para sahiplerinin ve bazı şirketlerin çeşitli numaralarla milleti zarara uğratmamasıdır. Bu da en doğal hakkıdır. Herkes kendi üretim yapacak diye birşey yok. Üretim yapana ortak olmakta bir seçenek. Bilgi sahibi olmadan lütfen eleştirmeyin.
    Cevapla
  • Deli Dumrul 1 yıl önce Şikayet Et
    Mahallede ev hanımları bile borsa konuşursa olacağa şaşırmadım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle