Motorine indirim geldi

Motorine, 2 Şubat Perşembe gününden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim geldi. İstanbul'da motorinin litre fiyatı 22.41 liradan, benzinin litresi ise 21.08 TL'den satılıyor.

GİRİŞ 01.02.2023 08:26 GÜNCELLEME 02.02.2023 10:21
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Brent petrol fiyatları ve dövizdeki değişikliklerle birlikte vatandaşlar benzin ve motorin fiyatlarını takibe devam ediyor.

BENZİN VE MOTORİNDE İNDİRİM VAR MI?

Motorine 2 Şubat Perşembe gününden itibaren 1 lira 2 kuruş indirim geldi.

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

İstanbul'da motorin litre fiyatı 22.41 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 21.08 TL'ye satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplanırken; Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payının eklenmesiyle KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

KAYNAK: NTV
Erkan Talu Haber7.com - Dış Haberler Editörü
Haber 7 - Erkan Talu

Editör Hakkında

Elazığ'da doğan Erkan Talu; ilk, orta ve lise öğrenimini Ayvalık'ta tamamladı. Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, "Sanat Tarihi" bölümünden mezun oldu. Üniversite yıllarında gazetecilik üzerine çok sayıda eğitim alıp okumalar yaptı. Habercilik kariyerine "muhabir" olarak Kanal 7'de başladı. Kanal 7'de hem iç hem de dış basını takip eden ekipte yer alarak "Ana Haber"e bültenler hazırladı. Kanal 7'de çalıştığı dönemde, Ülke TV için haberin yanı sıra VTR, DSF ve program içerikleri üretti. 2017 ortasında Haber7'ye geçti. Kariyerini, "Haber7 Dış Haberler Editörü" olarak devam ettiriyor.
YORUMLAR 32
  • Reise tüyo 1 yıl önce Şikayet Et
    Reis geç kalmadan hamleni yap,mazotu benzine eşitle,çok tepki var,1 oy bir oydur,seçime kadar ötv yi kaldır.
    Cevapla
  • abuzer 1 yıl önce Şikayet Et
    yakıta indirim gelirken malatyalı akpli büuükşehir belediyesi ulaşıma bindirim yaptı,ulaşım git gel 15 tl oldu,asgari ücretin sevincini yaşayamadan elimizden cebimizden çalançalana
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    mazot insin adam gibi bütün etiketler yarı yarıya düşer paranın değeri artar enflasyon rakamları düşer. mazotu indirin herşey iner
    Cevapla
  • Mücahit 1 yıl önce Şikayet Et
    Mazot benzin inmezse fiyatlar sürekli yükselir elektrik doğalgaz tamam ama en önemlisi ulaşım maliyetleri bu çözülürse herşey rayına oturur
    Cevapla
  • Derler 1 yıl önce Şikayet Et
    haber yakıt indirimi var diyor, yorumlara bakıyorsun her kez toplum bilimci, ekonomist, fidyeci olmuş.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle