Burak Başarır koltuğu bırakıyor: Coca Cola İçecek'in yeni CEO'su belli oldu

Coca Cola İçecek, Karim Yahi’nin 1 Eylül 2023 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere şirketin İcra Kurulu Başkanı (CEO) olarak atandığını duyurdu.

Burak Başarır koltuğu bırakıyor: Coca Cola İçecek'in yeni CEO'su belli oldu
Burak Başarır koltuğu bırakıyor: Coca Cola İçecek'in yeni CEO'su belli oldu
GİRİŞ 31.01.2023 10:15 GÜNCELLEME 31.01.2023 10:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

KAP açıklamasına göre, mevcut CEO Burak Başarır 1 Eylül 2023 tarihine kadar görevine devam edecek, bu tarih itibarıyla Karim Yahi CEO’luk görevini devralacak.

Aynı tarihten geçerli olmak üzere Başarır, AG Anadolu Holding A.Ş. (Anadolu Grubu) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başlayacak.

İşte KAP'a yapılan o açıklama;

Şirketimiz, 2023 yılı içerisinde gerçekleşecek İcra Kurulu Başkanı (CEO) değişim planını açıklamıştır.
Sn. Karim Yahi, 1 Mart 2023'ten itibaren CCI İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak atanacaktır. Etkin ve sorunsuz bir geçiş dönemi sağlamak amacıyla CCI CEO'su Sn. Burak Başarır 1 Eylül 2023 tarihine kadar görevine devam edecek, bu tarih itibariyle Karim Yahi CEO'luk görevini devralacaktır. Aynı tarihten geçerli olmak suretiyle Sn. Burak Başarır, 19 ülkede ve 7 farklı sektörde faaliyet gösteren, CCI'nın dolaylı olarak en büyük hissedarı olan, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük holdinglerinden biri konumunda bulunan AG Anadolu Holding A.Ş. (Anadolu Grubu) İcra Kurulu Başkan Yardımcısı olarak yeni görevine başlayacaktır. 

CCI'ya 1998 yılında katılan Sn. Burak Başarır, finans ve satış fonksiyonlarda giderek artan yönetsel sorumluluklar üstlendi. Mali İşler Direktörü (CFO) ve Türkiye Bölge Başkanlığı da dahil olmak üzere bir dizi üst düzey yöneticilik görevinin ardından Ocak 2014'te CCI‘da İcra Kurulu Başkanı olarak atandı.

Sn. Karim Yahi The Coca-Cola Company'de (TCCC) farklı coğrafyalarda çeşitli pozisyonlarda yaklaşık 18 yıl görev almıştır. Şu anda TCCC bağlı ortaklığı olan gıda şirketi fairlife LLC'de Operasyonlardan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapmaktadır. Sn. Karim Yahi, Fransa, Türkiye, Almanya, Latin Amerika ve ABD'yi kapsayan farklı ülkelerde strateji, iş geliştirme, finans, birleşme ve satın almalar gibi farklı alanlarda artan yönetim sorumlulukları üstlenmiştir.
 

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 5
  • Egemen Özkeser 1 yıl önce Şikayet Et
    Tüm çalışanların emeğinize yüreğinize gönlünüze sağlık
    Cevapla
  • Uygar Özkeser 1 yıl önce Şikayet Et
    Marketten
    Cevapla
  • Uğurberk Özkeser 1 yıl önce Şikayet Et
    Sürdürebilirlik syn Kent ve Başarırla birlikte buraya kadar geldi. Yahi beyi izleyip neler yapabileceğini bakacağız .
    Cevapla
  • Erdal Özkeser 1 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu bir bayrak devralışı kim daha yükseğe çıkarırsa ve rüzgarı arkasına alırsa . Syn ;Kent ve başarırdan sonra Yahi bey bayrağı nere taşıcak
    Cevapla
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi CocaCola'ya saydırmaya sıraya girersiniz. Bu içecek grubu hangi holdingte? Anadolu grup. Anadolu Grup kim? Size Togg yapan babayiğitlerden biri. Diğer meşhur içeceği hangisi Anadolu Efes. Sizi yerli milli anadolu dedi mi kandırması ne kolay. Ha bu arada yeni CEO ya hayırlı olsun. Size de afiyet olsun.
    Cevapla