Satılık serbest bölge! TMSF satışa çıkardı

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF), Denser Denizli Serbest Bölge Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü 69 milyon 500 bin lira muhammen bedelle satışa çıkardı.

Satılık serbest bölge! TMSF satışa çıkardı
Satılık serbest bölge! TMSF satışa çıkardı
GİRİŞ 31.01.2023 09:36 GÜNCELLEME 31.01.2023 12:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Tasarruf Mevduat Sigorta Fonu (TMSF) Denser Denizli Serbest Bölge Ticari ve İktisadi Bütünlüğünü satışa çıkardı.

Muhammen bedeli 69 milyon 500 bin lira olan ihale kapsamında, Denizli Serbest Bölge Kurucu ve İşleticisi A.Ş’nin maliki olduğu gayrimenkuller, menkuller ve sözleşmeler satışa konu olacak.

İhaleye katılabilmek için 6 milyon 950 bin liralık teminat yatırılacak. Teminat nakit olabileceği gibi, teminat mektubu, devlet tahvili, hazine bonosu ve hazine kefaletli tahviller olabilecek.

FETÖ/PDY terör örgütü kapsamında bulunduğuna veya Milli Güvenlik Kurulu tarafından devletin milli güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara aidiyeti, iltisakı veya irtibatı olan gerçek ve tüzel kişiler ile tüzel kişilerde ortaklığı bulunanlar ihaleye katılamayacak.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 2
  • alparslan 1 yıl önce Şikayet Et
    Bilmeden konuşuyorsun. Önce bilgi sahibi olup sonra konuşmanı tavsiye ederim. Zaten serbest bölge burası. Serbest bölgelerin bir işletmeci şirketi olur. Muhtemelen bu şirket, batmış veya işi bırakmak istemiş bir sebeple TMSF yönetimine geçmiştir. TMSF de serbest bölgenin faaliyete geçmesi için şartları oluşturup satışa çıkarmıştır. Yani tekrar ekonomiye katkı sağlaması amaçlanıyordur. Doğrusunu bilen hiçbir vatandaş bundan rahatsız olmaz.
    Cevapla
  • Yawhehe 1 yıl önce Şikayet Et
    Neden satılık bu serbest bölge. Neden? Amaç ne? Serbest bölge dediğiniz yerde müthiş bir tarım arazisine benziyor. Herkes aklını başına alsın. Bu güzelim yerse eğer satılan yanlış yapılıyor. Bu alanların kıymeti bilinmelidir.
    Cevapla