Son dakika haberi: Sayı 1000 markete çıkacak, piyasa fiyatının yarısına satılacak!

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Hüseyin Aydın, ucuz et konusuyla ilgili yaptığı açıklamada "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız" dedi.

Son dakika haberi: Sayı 1000 markete çıkacak, piyasa fiyatının yarısına satılacak!
Son dakika haberi: Sayı 1000 markete çıkacak, piyasa fiyatının yarısına satılacak!
GİRİŞ 31.01.2023 12:42 GÜNCELLEME 31.01.2023 12:42
Bu Habere 205 Yorum Yapılmış

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla başlatılan piyasa fiyatlarının daha da altında et satışı mağazalara yayılıyor. Tarım Kredi Kooperatifleri'ndeki 250 markette satılan ucuz etin bin markete çıkması bekleniyor.

"PİYASA FİYATLARININ YARI FİYATINA SATIYORUZ"

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, 250 markette Et Süt Kurumu'nun verdiği etlerin satıldığını hatırlatarak, "Piyasa fiyatlarının yarı fiyatına satıyoruz. Bakanlığımızla görüşmeler yaptık. Muhtemelen market sayısını bine çıkaracağız. Diğer marketlerimizde de normal piyasa şartlarında paketli ambalajlarda et satmaya devam ediyoruz" dedi.

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın

540 BAKKAL DAHA SİSTEMDE

Gıda fiyatlarında regülasyonu sağlamak için kurulan Koop Market sayısı da şubatta 3 bine yaklaşacak. Gazetecilerle sohbet toplantısı düzenleyen Genel Müdür Hüseyin Aydın, "TK Market sayısı 1.549. 400 adet de Tarım Kredi Kooperatifleri'nde satış noktası var. Orada da satış yapılıyor. 6 ilde 250 bakkala girdik. Koop Bakkal'da il sayısını 17'ye çıkarıp 540 bakkala daha girmiş olacağız. Yani şubat sonunda 790 bakkalda tarım kredi ürünleri satılmaya başlanacak. Böylece şubat sonunda satış noktası sayımız 2.750'ye çıkacak. Yıl ortasında da 3 bini bulacak" diye konuştu.

"600 ÜRÜNDE UCUZUZ"

Pahalılık tartışmalarına da değinen Aydın, "Herkes Tarım Kredi ürününün kalitesinden memnun. Bu kalite zaman zaman fiyat nedeniyle eleştiri konusu oluyor, çünkü baldo pirinciyle Çin ya da Arjantin pirinci karşılaştırılıyor. Ya da birinci harman çayla, dördüncü harman çay… Onun için biz de ikinci sınıf ürün üretmeye başlıyoruz. 1.400 adet ürün var. Bunların 600 tanesinde piyasada en ucuz biziz. Yüzde 1.5 ila 25 arasında ucuz olduğumuz ürünler var. Biz bunu yaptığımız zaman rakiplerimiz de ona göre düzenliyor" dedi.

Aydın, şu anda marketteki 1.400 kadar ürünün 400'ünü kendilerinin ürettiğini, bu sayıyı 600-700'e çıkarmak istediklerini söyledi.

Tarım Kredi Holding Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Yılmaz Bademli de sattıkları 1.400 üründe fiyatı Tarım Kredi Marketleri'nin belirlediğini belirterek, "Bizim fiyatlarımıza göre rakiplerimiz haftalık fiyat belirliyor. Osmancık baldo pirinciyle, Çin pirincini kıyaslarsanız orada Çin pirinci daha ucuz olabilir. Ama kıyasladığınız iki pirinç de Osmancık baldoysa, o bizden ucuz olmaz" dedi. 40 kadın kooperatifinin ürününü marketlerde sattıklarını söyleyen Bademli, şubat ayında Ankara'da insanın ve kasanın olmadığı akıllı bir market açmayı planladıklarını da bildirdi.

YAĞDA CİDDİ BİR OYUNCU OLACAĞIZ

Aydın, yağda ciddi bir oyuncu olmak istediklerini de vurguladı. 30 Nisan'a kadar dünyada gübre ve yem fiyatları nereye giderse gitsin zam yapmayacaklarını ilan ettiklerini hatırlatan Aydın, "Bir ürünün maliyetinde yüzde 25'lerde payı olan bir şeyi stabilize ettik" dedi. 

Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdür Yardımcısı Okan Ateş de yemde şu anda torbada ortalama 20 TL daha ucuz olduklarını belirtti.

KAYNAK: SABAH GAZETESİ
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 205
  • kadir yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    600 ürünü daha ucuza sattıklarını söylüyorlar ama yalandan ibaret. hemen hemen bütün büyük zincir marketlerin mobil uygulaması var açın bakın karşılaştırın. kimse kimseyi kandırmasın.
    Cevapla
  • halıl 1 yıl önce Şikayet Et
    pahalı vede çok kalıtelı değil..ben bır fazla fark göremedım..fazla yoğunlukta yok..halk fazla itibar etmıyor..Fazla buyutmeyin..
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredi kooperatifleri marketlerdeki ürünleri çok çok pahalı ve kalitesiz boşuna açılmış bir hizmet..m
    Cevapla
  • Tülay Yılmaz 1 yıl önce Şikayet Et
    İnşAllah İzmir çeşmede de açılır gerçekten piyasaya göre uygun fiyatları
    Cevapla
  • rıza ban 1 yıl önce Şikayet Et
    Tarım kredinin ucuza satması için devlet desteğine ihtiyacı yok. Tarım kredi TOPTANCIlık işine girmelidir. Rami de toptancı olan bir küçük ama büyük marketli zincir hafta sonu istanbulda 537 milyon ciro yaptı. İndirimleri öyle bir yaptı ki kimse yetişemez. şişirmeden direk indirim yaptı. çünkü sahipleri en büyük toptancı. Demekki ucuza almak için aracıları def etmek lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle