EYT yasası perşembe günü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

EYT yasa teklifi 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda ele alınacak.

GİRİŞ 30.01.2023 20:40 GÜNCELLEME 30.01.2023 21:04
Bu Habere 182 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili kanun teklifi, 2 Şubat Perşembe günü TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda ele alınacak.

Komisyon Başkanı, AK Parti Bingöl Milletvekili Cevdet Yılmaz, EYT düzenlemesini içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin görüşmelerine, ilgili bakanlıkları, işçi ve işveren kuruluşlarını, dernek ve platformları davet etti.

Komisyon, teklifi, perşembe günü saat 11.00'de görüşmeye başlayacak.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 182
  • adnan arif 1 yıl önce Şikayet Et
    STAJ ve çıraklıkla ilgli komisyondan maduriyeti giderici bir adım bekliyoruz; bilip bilmeyen konuşmaya başladı, 1987 yılında Özal'ın çıkardığı kanunla borçlanma hakkı vardı zaten bu konunun, hükümetimizin yüzbinleri ilgilendirdiği bu hususta beklenen açıklamayı yapmasını bekliyoruz geç olmadan...
    Cevapla
  • atilla 1 yıl önce Şikayet Et
    fazladan prim yatıranlar maaşlara itiraz ediyor kimsenin kimsenin maaşında gözü olmamalı itiraz edecekseniz maaş bağlama oranlarının düzeltilmesi 2000 öncesi ne dönülmesi için itiraz edin size düşük maaşı 5000 gün prim yatıranlar vermiyor sitemin düzeltilmesini isteyin
    Cevapla
  • limoni 1 yıl önce Şikayet Et
    kimse 5000 gün yatırana itiraz etmiyor zaten bizde fazla primlerimizin hakkını devletimizden istiyoruz.Kimsenin maaşında gözümüz yok
    Cevapla
  • iso 1 yıl önce Şikayet Et
    Bir kanun çıkartacaklar uzattılarda uzattılar.. Vekil maaşlarını bir gecede yükseltebilirken EYT kanunu aylardır çıkamadı vesselam. 2 ay eksik maaş verelim 2 ayda fazla prim alalım derdindeler halen.. 5000 günle emeklide aynı maaşı alıyor, 9000 bin günlede aynı maaaş Adalete bak helee..
    Cevapla
  • CİHAN 1 yıl önce Şikayet Et
    hangi şartlarda 99 öncesine geri dönüldü, prim ve çalışma süresi bugünkü şartlara göre kabul et, yaşı kaldır, yine bekleyeceğiz emekliliği.
    Cevapla
  • limoni 1 yıl önce Şikayet Et
    Oy yokmuş. Sende de primi yok 5000 gün bile yapmamışsın 25 yıl boyunca halen emekli olamadığın için oyla tehdit ediyorsun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle