Türkiye ambargoları tek tek yıkıyor! İşte yerli ve milli helikopter yakalama sistemi

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, yerli imkanlarla üretilen Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi'nin yapıldığını söyledi.

Türkiye ambargoları tek tek yıkıyor! İşte yerli ve milli helikopter yakalama sistemi
Türkiye ambargoları tek tek yıkıyor! İşte yerli ve milli helikopter yakalama sistemi
GİRİŞ 30.01.2023 15:58 GÜNCELLEME 30.01.2023 15:58

Savunma Sanayi Başkanı İsmail Demir, bu yıl hizmete girecek olan milli fırkateyn İstanbul'da çalışacak olan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi'ni tanıtan tweetler paylaştı.

Demir "Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya maruz kalan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, yerli imkanlarla ilk kez geliştirildi" dedi.

İsmail Demir'in açıklaması şöyle:

Ambargoları bir bir aşıyoruz! Yurt dışından temin edilirken ambargoya maruz kalan Helikopter Yakalama ve Transfer Sistemi, yerli imkanlarla ilk kez geliştirildi. Sistem, helikopterlerin gemiye güvenle inmesini, sabitlenmesini ve hangara çekilmesini sağlayacak.

İlk görevine bu yıl hizmete alınacak milli firkateyn İSTANBUL ile başlayacak sistem, envantere girecek yeni gemilerde de yerini alacak, milli gemilerdeki yerlilik oranımızı artıracak, savunma sanayiinin ihracat kalemleri arasına katılacak. Emeği geçenleri tebrik ediyorum.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.