Kilosu 110 TL'ye satılıyor: Sadece su veriyorlar

Mersin’in Silifke ilçesinde yılın ilk karadut hasadı yapıldı. Örtü altında yetiştirilen ve geçtiğimiz yıla göre 20 gün erken hasat edilen karadutun kilogramı ise 110 liradan alıcı buldu.

GİRİŞ 31.01.2023 17:30 GÜNCELLEME 19.02.2023 15:58
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin yaş sebze ve meyve üretim merkezlerinden Mersin'in Silifke ilçesinde örtü altında yetiştirilen yılın ilk karadut hasadına başlandı. Çileğe alternatif olarak dikimi yapılan karadut, kilosu 110 liradan alıcı buldu. Üretici Ayhan Eski tarafından yetiştirilen karadutun ilk hasadında 100 kilogram ürün toplandığı belirtildi. Toplanan ilk ürünlerin başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirlere gönderildiği, bir kısmının ise Katar’a ihraç edildiği bildirildi. Bu ay itibarıyla başlayan hasadın Nisan ayına kadar belirli aralıklarla süreceği ifade edildi.

İklim koşulları nedeniyle geçen yıla göre 20 gün erken olgunlaşan karadutun bakımının kolay yapıldığını belirten üretici Ayhan Eski, fiyatından da veriminden de memnun olduğunu, her yıl aynı şekilde meyve rekoltesini ve kalitesini eşit şekilde alabildiklerini söyledi.

Çilekle aynı rekolteye sahip olan karadut yetiştiriciliğini bütün çiftçilere tavsiye eden Eski, "Bugün Türkiye'de yılın ilk karadut hasadına başladık. Avustralya karadutu olarak bilinen bu ürünümüze hiçbir şekilde ilaç vermiyoruz. Bir tek su veriyoruz. Yaklaşık iki ay, üzerinde ürünü kalmayacak şekilde topluyoruz. Bütün çiftçilere tavsiye ediyorum" dedi.

KAYNAK: İHA
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Giresundan cemal 1 yıl önce Şikayet Et
    Bırakın meyve sebzeyi katma değerli ürünler üretin,bu kafayla yüzelli gram ayfona elli bin tl vermeye devam edersiniz
    Cevapla
  • AcıGerçekler 1 yıl önce Şikayet Et
    1 kilo meyve 1 kilo sebzeye 100 küsür lira istemekte ne bilim.. et bu hesaba göre 500 lira
    Cevapla
  • ramız 1 yıl önce Şikayet Et
    aldım ne tadı var ne tuzu her sey zamanında guzel kısın yaz meyvesı yersen faydadan cok zararı var cunku vıtamın ve besın yerıne kımyasal dolu
    Cevapla
  • LİSANS 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu karadut tatlı karadut , ekşisi bu şekilde olmuyor sanırım
    Cevapla
  • Mustafa bezgin 1 yıl önce Şikayet Et
    Sadece sumu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle