Bakan Nebati'den 'Katılım Finans' açıklaması

Bakan Nebati, "Kurulacak olan Katılım Finans Kefalet Şirketi'ne, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak yüzde 4 oranında hisse ile iştirak edeceğiz" dedi.

Bakan Nebati'den 'Katılım Finans' açıklaması
Bakan Nebati'den 'Katılım Finans' açıklaması
GİRİŞ 30.01.2023 12:34 GÜNCELLEME 30.01.2023 12:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Bakan Nebati, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Kurulacak olan Katılım Finans Kefalet Şirketi'ne, Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle, Hazine ve Maliye Bakanlığımız olarak yüzde 4 oranında hisse ile iştirak edeceğiz. Katılım Finans Kefalet Şirketi, katılım finans kuruluşlarımızın sinerjisini artıracak, sektörün kendi bünyesinde kefalet ihtiyaçlarını karşılayarak katılım ekosisteminin güçlendirilmesine katkı sağlayacaktır. Katılım esaslarına uygun çalışan işletmelerimiz, finansmana erişim sürecinde teminat ihtiyaçlarını Katılım Finans Kefalet Şirketi'nden karşılayabilecektir. Katılım finans sektörümüzün tüm kurumsal yapıları ve enstrümanlarıyla ülkemizin bu alandaki ihtiyaçlarını tamamen karşılayabilecek düzeye ulaşmasını ve İslam dünyasında da "iyi uygulama modeli" olarak gösterilebilecek bir ekosisteme ve derinliğe sahip olabilmesini arzu ediyoruz. Bu vizyonla, Katılım Finans Kefalet Şirketi'nin, ülkemize ve milletimize hayırlara vesile olmasını diliyorum." dedi.

 

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 7
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Sen geçseydin! Herşeyide biliyorsunuz herşeye bir cevap var!
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu herife bisiklet emanet etmem koca memleketin kasasını teslim ettiler yazık
    Cevapla
  • vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    çalışma sistemi faizli bankalar ile aynı olursa ne işe yarar.faizlı bankalar 200.000 tl krediyi 10 yıl vadeyle 450 alırken katılım bankları kar payı adı altında 490 alıyor 10 yıla.yani milletin haram helal hassasiyeti var diye böylemi yapmak lazım.resmen katılım bankasından değil faizli bankayla çalış diyorlar.katılım bankalarıda faizli bankalar kadar para kazanıyor.hangi helal sektörde faaliyet gösteriyorda diğer bankada faiz olan onlarda kar payı oluyor.açıklasınlar
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    kgf için bakanım siz farklı bankalar coook farklı söylüyor ...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    tabela iyi de içi inşallah faiz sisteminden uzak temiz bir girişim olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle