Toyota'dan Türkiye kararı: Dünyada bir ilk olacak

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Türkiye’nin ilk şarj edilebilir hibrit otomobili yeni Toyota C-HR, dünyada ilk kez Toyota Otomobil Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

GİRİŞ 30.01.2023 09:00 GÜNCELLEME 30.01.2023 09:20
Bu Habere 44 Yorum Yapılmış

İkinci nesil yeni C-HR, Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye tarafından Sakarya’da üretilecek.

DÜNYADA İLK KEZ TÜRKİYE FABRİKASINDA ÜRETİLECEK

Hibrit ve şarj edilebilir versiyonlardan oluşan yeni C-HR Türkiye’de üretilen ilk şarj edilebilir hibrit otomobil olacak. Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye, şarj edilebilir C-HR’ı dünyada ilk kez Türkiye’deki fabrikasında üretecek ve Toyota’nın Avrupa’daki fabrikaları arasında şarj edilebilir otomobil üreten ilk fabrika olacak.

Binlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı: Başkonsolosluk hesabından paylaştılarBinlerce sıfır otomobil Türkiye'ye doğru yola çıktı: Başkonsolosluk hesabından paylaştılar

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye'den yapılan açıklamaya göre Toyota Avrupa bölgesindeki ilk batarya üretim hattı da Sakarya’da kurulacak. Batarya üretim hattı, yıllık 75 bin adet batarya kapasitesi ile üretimi destekleyecek olup, alanında uzman 60 çalışan ek olarak istihdam edilecek.

Yeni C-HR’ın, Toyota’nın Avrupa’da 2025 yılına kadar 1,5 milyon adet otomobil satış hedefine önemli bir katkıda bulunması bekleniyor.

YATIRIM 2,3 MİLYAR EUROYA ULAŞACAK

Üretilecek yeni C-HR için gerçekleşen 317 milyon euroluk yatırım ile şirketin toplam yatırım tutarı da 2,3 milyar euroya ulaşacak.

Proje ile birlikte kurulacak olan çevre dostu yeni teknoloji boya tesisi ile, Toyota Avrupa’nın 2030 nötr karbon hedeflerine bir adım daha yaklaşılmış olacak.

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 44
  • Suat 1 yıl önce Şikayet Et
    Hibritte 1.8 motordan vazgeçmeli,vergi çokartıyor,hiç avantajı kalmıyor.
    Cevapla
  • DENEME 1 yıl önce Şikayet Et
    önce bayilere satacak araba göndersinler hiçbir bayide araba yok sanki altın satıyorlar öncelikle bu sorunun çözülmesi gerek satın alamadığımız bir otomobili üretse ne işe yarar.
    Cevapla
  • Fikret 1 yıl önce Şikayet Et
    TOYOTA Markası deyince Otomotiv sanayinde Lider konumda üretim ve kalite sistemi olan bir dünya şirket. Yalın üretim Kanban Kaizen deyince Toyata gelir aklına. Bu konuyu merak eden bireylerleri Toyata Tarzı 14 yönetim ilkesi kitabını okumayı tavsiye ederim. Fabrika ve işletme çiftlik olan bireyler için çok güzel bir kitap!
    Cevapla
  • Göksel 1 yıl önce Şikayet Et
    Renault fransız devletine ait ve terörist guruplara en üst seviyeden destekleyip tc cumhuriyetine en büyük kötülügü yapan bir ülkeye ait bence toyota daha iyi
    Cevapla
  • bekir 1 yıl önce Şikayet Et
    bu ülke yüksek otomobil vergileri olmazsaydı toyota gibi 30 fabrika olurdu
    Cevapla
  • Şaban Bayram 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede yüksek otomobil vergileri olmasaydı, hiç kimse egea ya, Clio ya binmez herkes en düştüğü ithal passata binerdi ki,buda Türkiyedeki otomobil fabrikalarının kapanması anlamı taşırdı. 30 değil elde olan 3 tanede kapanırdı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle