Zam sınırını aşmak için pes dedirten uygulama: 'Deli Dumrul vergisi' istiyorlar

Özel okulların, bakanlığın koyduğu yüzde 65 zam engelini, kullandıkları 'deli dumrul vergisi gibi' benzetmesi yapılan bazı yöntemlerle aştığı iddia ediliyor.

Zam sınırını aşmak için pes dedirten uygulama: 'Deli Dumrul vergisi' istiyorlar
Zam sınırını aşmak için pes dedirten uygulama: 'Deli Dumrul vergisi' istiyorlar
GİRİŞ 29.01.2023 11:00 GÜNCELLEME 29.01.2023 11:01
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

Özel okullar yüzde 64 sınır getirilmesine rağmen, iddiaya göre bu oranın üzerinde ücretlerle velilerin karşısına çıkıyor. Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu, karşı çıkanların "istenmeyen aile" ilan edildiğini öne sürdü.

Ağaoğlu, ailelerin dava açması gerektiğini belirtti. 

Fahiş zam kendilerini vurdu: İptal eden edeneFahiş zam kendilerini vurdu: İptal eden edene

Ağaoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Özel okullar karşısında veliler tüketici sıfatını taşırlar. Geçtiğimiz 7 bin olan yemek ücreti 55 bine kadar çıkarıldı. Amaç yüzde 65’i yükseltmek. Genel gider kalemi altında bunlar arttırılıyor.

Veliler bu parayı geri alabilirler. Çünkü okullar yüzde 65’in üzerine çıkamazlar. Aileler de bu artışa tepki gösterip dava açıyor. O zaman da okullar bu parayı ödemeyen aileleri ‘istenmeyen aile’ ilan ediyor. Ama aile yemek hizmeti almak istemediğini yazsın okula.

Tüketici kanunu çok net. Çocuk bir yıl boyunca kendisine verilen bu yemeği yesin. Sonra da aileler gidip başvuru yapsın. Tüketici kanununda sipariş edilmeyen ürün için bir talepte bulunamazlar. Veli çocuğunu ikinci yuvası olan eğitim kurumlarına gönderiyor. Kimse çocuğuna mobinge uğramasını istemiyor. Okulla da karşı karşıya gelmek istemiyor."

Fuat Öner Haber7.com - Sorumlu Müdür/Yayın Koordinatörü
Haber 7 - Fuat Öner

Editör Hakkında

1989 İstanbul doğumlu olan Fuat Öner, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi İnternet Gazeteciliği-Yayıncılığı bölümünden ve Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme bölümünden mezun oldu. Eğitimine Marmara Üniversitesi Sosyal Medya Yönetimi Yüksek Lisans bölümünde devam etmektedir. Medya sektörüne 2008 yılında adım atan Öner, Star TV ve Habertürk gazetelerinde çeşitli görevler üstlenmiştir. 2012 yılında Kanal7 Medya Grubu'na haber editörü katılan Öner, Haber7.com'da ‘Yayın Koordinatörü' olarak görevine devam etmektedir. Ayrıca, evli ve bir çocuk babasıdır.
YORUMLAR 87
  • misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    devlet sosyal devlet olacam diye milleti vurguncu yaptı
    Cevapla
  • feride 1 yıl önce Şikayet Et
    gönderme arkadaş
    Cevapla
  • Hoca Nasrettin 1 yıl önce Şikayet Et
    55 bin tl yemek fiyatını inceleyelim. Ayda 22 gün okul var. Kabaca 8 ay okusun çocuklar. 22 x 8= 176 gün. Biz 180 alalım. 55000 yemek bedelini gün sayısına bölersek 55000÷180= 305.55 tl. Bir lüks restoranda kebap ve küver ücreti ancak bu kadar olur. Okuldaki hizmet bu şekilde ise okul idaresine kızmamak gerekir. Suradan bir esnaf lokantasında bu ücrete 3 kişi et yemeği, pilav, salata yiyip, yanında da ikişer bardak çay içebilir.
    Cevapla
  • aga 1 yıl önce Şikayet Et
    Benim sorunum değil.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    özel okulda 3.000 TL ye çalışan öğretmen mi varmış. işkembeden sallama. 5000 TL 2021 ortalama maaş. 2022 de de 7700 üzeri ortalama maaş. özelde şimdi 9.000 -12.000 bandında . şimdi devlette 18.000 alıyor öğretmen . özel okulda ucuza çalışan öğretmen koş den zayıf alan. çapsızlar. ucuz etin yahnisi misali. özel okulda kaliteli eğitim veriliyor mu yoksa göz mü boyanıyor.
    Cevapla
  • Veli 1 yıl önce Şikayet Et
    Devlette öğretmen olmanın bedeli var.Köyde mezrada herkes öğretmenlik yapamaz devletteki öğretmen tabi fazla maaş alacak 15 öğrenciyle 30 öğrenciye ders anlatmak arasında fark var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle