Borç yapılandırma paketi Meclis'e geldi! tarih belli oldu

Kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, borç yapılandırmada esas tarihin 31 Aralık 2022 olacağını açıkladı.

Borç yapılandırma paketi Meclis'e geldi! tarih belli oldu
Borç yapılandırma paketi Meclis'e geldi! tarih belli oldu
GİRİŞ 27.01.2023 15:47 GÜNCELLEME 27.01.2023 16:04
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Vatandaşların devlete olan vergi, ceza ve prim borçları için Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı yapılandırma paketi geliyor.

* 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçların tümü yapılandırılacak. Şirketlere matrah artırımı, kasa ve stok affı imkanı sağlanacak.

* Belediyelere olan borçlar, su ve öğrenim kredisi borçları yapılandırma kapsamında olacak. Peşin ve taksitli ödeme imkanı getirilecek.

Peşin ödeme halinde ise yüzde 90'a kadar borçların faizi sildirilebilecek.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş

AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş, yapılandırma teklifi ile ilgili, "Kanun teklifi tamamlandı. Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık tüm vergiler askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek. Hazırladığımız teklifte 31 aralık 2022'yi esas aldık. Kanun metninde yurt içi ÜFE ile ilgili özel bir düzenleme yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Elitaş, "Faydalanmak isteyenler 30 Nisan 2023 tarihinde kadar ilgili idareye başvuracak ve yapılandırılan tutarları peşin veya taksitle ödeyecek. Bu kanunda yapılandırılan borçlar 48 ayda tahsil edilebilecek. Peşin ödeme halinde yurt içi ÜGE oranından yüzde 90 indirim. İdari para cezalarında ise aslında yüzde 5 indirim uyguluyoruz" dedi.

TEKLİF MECLİS'E GELDİ

Öte yandan; kamuya olan borçların yapılandırılmasını da içeren kanun teklifi, TBMM Başkanlığı'na sunuldu.

Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Akgül Arık 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur ihyasına müjde bekliyoruz bakanım bu da bir mağduriyet lütfen giderilmesini istiyoruz
    Cevapla
  • Ali 1 yıl önce Şikayet Et
    2022 yılınında matrah artırımına alınmasını istiyoruz en fazla sorun sıkıntı bu yılda oldu
    Cevapla
  • Vatandaş 1 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım sicil kaydı oda kayıtlarını alınız lütfen
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Bağkur ihyası neden Kapsam dışı bırakıldı
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    İhya var
    Cevapla
  • ÖMER 1 yıl önce Şikayet Et
    Borç yapılandırma paketi Meclis'e gelsin iyi güzel. Ayrıca, 3600 ek göstergede ki eksiklik ve hataların düzeltilmesiyle ilgili de bir yasa teklifinin Meclis'e acilen verilmesi gerekir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle