Sıfır kilometre otomobil satışına inceleme

Hazine ve Maliye Bakanlığı, sıfır otomobil satışlarında gerçekleşen haksız fiyat, stokçuluk, talep edilmeden aksesuar satışı, ödemelerin nasıl alındığına ilişkin soruşturma başlattı.

GİRİŞ 27.01.2023 10:35 GÜNCELLEME 28.01.2023 12:33
Bu Habere 244 Yorum Yapılmış

Hazine ve Maliye Bakanlığı, otomotiv sektöründe Stokçuluk ve haksız fiyat artışlarına karşı inceleme başlattı. Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. Bakanlık otomotiv sektöründeki stokçuluk iddialarıyla ilgili harekete geçti.

260 BİN SATIŞ MERCEK ALTINDA

TRT Haber'in haberine göre, geçen yıl Eylül ayından bu yana satılan 260 bin araç mercek altına alındı. 13 distribütör ve 257 bayiden SATIŞ sürecine ilişkin ayrıntılı bilgi talep edildi.

ELDEN ÖDEME YAPILDI İDDİASI

Ayrıca, 260 bin alıcıya da ulaşılarak satın aldıkları araçlar için elden ödeme yapıp, yapmadıkları, zorunlu aksesuar satın almaya zorlanıp zorlanmadıkları gibi bilgiler istendi.

Aksesuar bedelinin elden mi yoksa banka üzerinden mi yapıldığı soruldu.

LİSTE FİYATININ ÜZERİNDE TALEP EDİLEN ÜCRET 'VERGİ KAÇAKÇILIĞI' SAYILDI

Liste fiyatları üzerindeki ödemeler ve tahsilat yöntemi hakkında bilgi talep edildi. Liste fiyatının üzerinde talep edilen ücret vergi kaçakçılığı olarak nitelendirilecek.

CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK

İnceleme sonucunda araç satışlarında usulsüzlük tespit edilirse ilgili bayi ve distribütörlere cezai işlem uygulanacak.

KAYNAK: TRT HABER
Özgür Gündüz Haber7.com - Editör
Haber 7 - Özgür Gündüz

Editör Hakkında

Konya Selçuk Üniversitesi’nden 2006 yılında mezun oldu. 16 yıllık gazeteci. Çeşitli dergi, gazete ve ajanslarda görev aldıktan sonra 2011 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok haber ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com’da 7 yıldır ekonomi editörü olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 244
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    inceleme güzel fakat sonuç yok bunlar yine bildiğini okuyor.
    Cevapla
  • Myorum 1 yıl önce Şikayet Et
    Bu kaçıncı inceleme?
    Cevapla
  • Turgay 1 yıl önce Şikayet Et
    Ceza yı bayi 3 araçta kazanıyo..dokunmaz ..caydırıcı olabilmesi için ticaretten MEN edilmesi gerekiyo..Yakın çevresi bile açamasın böyle bi yer..siz bunları yapmadığınız sürece bunlar insanları daha çok SÖMÜRÜR
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Hyundai tuscon!!4 ay boyunca liste fiyatı en son 968000 TL olan paketinde anadolu yakasındaki bayiler önce arac yok der sonra liste+100000 isterler!!aradaki farkı nasıl fatura edeceksiniz dediğimizde "aksesuar" derler!!!bu çok açık açık yapılan bir sahtekarlık ve vergi kaçakçılığı. Sari sitede yapılan satışlar "0" km ama bayilerde arac yok..
    Cevapla
  • Mustafa 1 yıl önce Şikayet Et
    Otoparklardaki plakasız araçları devlet alıp, bayi fiyatından satıp, parasını bayie ödemeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle