Bulgaristan Turizm Bakanı: Türkiye öncelikli ortağımız

Bulgaristan Turizm Bakanı Ilin Dimitrov, Türkiye'nin ülkesinin turizmde öncelikli ortağı olduğunu ifade etti. Dimitrov ayrıca, şubattan itibaren Bulgaristan'ın Türkiye'de turizm ataşesinin olacağını açıkladı.

Bulgaristan Turizm Bakanı: Türkiye öncelikli ortağımız
Bulgaristan Turizm Bakanı: Türkiye öncelikli ortağımız
GİRİŞ 26.01.2023 20:17 GÜNCELLEME 26.01.2023 21:04
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bulgaristan Haber Ajansına (BTA) göre Dimitrov, InvestBulgaria Ajansı tarafından İstanbul'da düzenlenen "Uluslararası İş ve Yatırım Forumu"nda konuştu.

"HARİKA BİR FIRSAT"

Forumun önemine işaret eden Dimitrov, "Bugünkü etkinliğin, Bulgar ekonomisi için en önemli sektörlerden biri olan turizm alanı da dahil olmak üzere halklarımız arasındaki dostluk bağlarını güçlendirmek için harika bir fırsat olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE ÖNCELİKLİ ORTAK"

Dimitrov, "Türkiye'nin Bulgaristan'ın sektörde öncelikli ortağı olduğunu" ve mevcut zorluklar karşısında ikili ilişkilerin öneminin giderek daha somut hale geleceğini ifade ederek, son yıllarda anlamlı temasların kurulduğu birçok faydalı olayın gerçekleştiğini kaydetti.

Bulgaristan-Türkiye Karma Turizm Komitesi'nin 4. toplantısını iki hafta sonra yine İstanbul'da yapacaklarını aktaran Dimitrov, "Türkiye, son yıllarda Bulgaristan'a gelen turist sayısında ilk 3'te yer alıyor. Bu rakamlar, açıkça pazarın çok ciddi dinamikler olduğunu gösteriyor ancak hala ciddi gelişme potansiyelinin olduğunu dikkate almak önemlidir." dedi.

DOSTLUK VURGUSU

Dimitrov, şubattan itibaren Bulgaristan'ın Türkiye'de turizm ataşesinin olacağını duyurdu.

İstanbul ile Plovdiv (Güney Bulgaristan) arasında yakında açılacak doğrudan uçuş bağlantısının diplomasinin verimli çalışmalarının en iyi örneği olduğuna işaret eden Dimitrov, "Daha üretken bir bilgi ortamında çalışmak, aynı zamanda iki dost halkımız arasında yeni kültürel bağların kurulmasında önemli rol oynayacaktır. Turizm, diğer birçok ekonomik alanla entegrasyonu bulan bir sektör ve meslektaşlarımızla burada olduğumuz için son derece mutluyum." değerlendirmesinde bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 10
  • Seyahatname 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristanı eleştirirken etrafımızda bulunan hangi komşuyla Bulgaristan kadar iyi ilişkilerimiz var önce bir düşünün Azerbaycan hariç iranmı? Suriye Irak Ermenistan Yunanistan mı ? fetöcü yakaladılar verdiler PKK'lı yakaladılar verdiler Hablemitoğlu suikastçisini verdiler Sırplar sınırda gurbetçiler den beyan ettikleri paranın fazlasını arar alır tuzak radarlar kurup söğüşler ama nedense hiç Sırptan söz eden yok yav Bulgar zaten batık halkının alayı AB de işçi onların getirdiği parayla ekonomi döner sıcak para gözünüzü dört açacaksınız kemerini tak ayağını gazdan çek farını aç yoksa acımaz
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ulasim alt yapisinda geri kalmis Bulgaristana yardim etmeli. AB,den para geliyor ve alt yapi projelerine talip olarak bu gelen paradan pay alabilir....
    Cevapla
  • ismail 1 yıl önce Şikayet Et
    aynen kardesim, ab oncesi sonrasi hep vize bize, siz kimlik kartiyla gelin bize
    Cevapla
  • Ayse 1 yıl önce Şikayet Et
    Bulgaristan ve diger Balkan ülkelerinin Türkiyeyle basta Turizm ve diger ekonomik alanlarda siki isbirligi onlarin gelismesine önemli katkida bulunacaktir. Almanya ve Fransanin onlara getirisi olmayacak ve sadece pazarlari olarak kalacaklardir. Umarim Bulgaristan ve ´diger balkan ülkeleri bunlari göror gercek dost Türkiyeyle iliskilerii dahada yogunlastirirlar.
    Cevapla
  • Ercan 1 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle şu gümrük işine bir çare bulsunlar gurbetçiler olarak rezil oluyoruz devletimiz sahip çıksın bu işe Bulgar Sırp şimdide Macar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle