Kuraklık esnafı da kuruttu: Ürünler rafta kaldı

Kırıkkale’de son yılların en sıcak kış mevsiminin yaşanması, kışlık ürün satışlarının düşmesine yol açtı.

Kuraklık esnafı da kuruttu: Ürünler rafta kaldı
Kuraklık esnafı da kuruttu: Ürünler rafta kaldı
GİRİŞ 26.01.2023 14:04 GÜNCELLEME 26.01.2023 14:05
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Kışlık ürünlerinin rafta kaldığını ifade eden bir esnaf, "Karın yağmaması sektörümüzü de etkiliyor. Kuraklık maalesef esnafı da kuruttu" dedi.

Türkiye’nin birçok bölgesinde olduğu gibi Kırıkkale’de de küresel ısınmaya bağlı iklim değişikliği sebebiyle hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Ekili tarım arazileri ve akarsuları da etkileyen kuraklık, hazır giyim sektörünü de vurdu. Son yılların en sıcak kış mevsiminin yaşanması, kışlık giysi satışlarının da düşmesine yol açtı. Esnaflar, geçen yıla göre bu kışlık ürün satışlarında düşüş yaşandığını belirtti.

İADE ETMEK İSTEYENLER VAR

Havaların iyi olmasından dolayı insanların elindekilerle idare etme yoluna gittiklerini belirten esnaf Orhan Hezer, "Kışlıkları satmakta güçlük çekiyoruz. Geçen yıla göre biraz daha düşük satışımız mevcut. İnsanlar idare etme yoluna gidiyor. Havalar iyi, tişörtle gezen insanlar var. Kar yağmur yok. Kuraklık var. İhtiyacı olan insanlar aldı. Elinde olup da idare etme yoluna gidenlerde var. Fiyatlarda biraz yüksek. Montlar, 350 liradan başlıyor, bin 100 liraya kadar çıkıyor" dedi.

KURAKLIK ESNAFI DA KURUTTU

Kuraklığın giyim sektörünü etkilediğini ifade eden esnaf Yusuf Alpsoy ise, "Kışın kurak geçmesi, yağmur yağmaması ürünlerin satışını etkiledi. Montlarımız arkada görüldüğü gibi raflarda bekliyor. İnşallah kar yağar, bu sorun ortadan kalkar. Karın, yağmurun yağmaması sektörümüzü de etkiliyor. Kuraklık maalesef esnafı da kuruttu" diye konuştu.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR 10
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Beter olun 1 e 10 satın siz
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Firsat duskunlugu yapin 1e alip 10 satarsaniz Allahta belanizi verir
    Cevapla
  • davut kazancı 1 yıl önce Şikayet Et
    Raftaki mala durduk yere zam yapın Allahım çok büyük işte elinizde patlar böyle. Bir kabanı 1000 1500 lira yapın siz.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Esnafa hiç acımıyorum daha beter olsunlar fırsatçı takımı
    Cevapla
  • Misafir. 1 yıl önce Şikayet Et
    Anlayana....... Ama bizim toplum anlamaz.Kanaatkar toplum yok artık.Onun için onlara tek cümlem "Gözünüzü toprak doyursun." derim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle