İstanbul'da taksilerde yeni dönem

UKOME toplantısında İstanbullunun gündeminden düşmeyen konulardan bir tanesi olan taksilere yeni teklif geliyor. Teklif kabul edilirse İstanbul'daki taksilerde taksimetrelere bağlı olan akıllı tepe lambaları yer alacak.

İstanbul'da taksilerde yeni dönem
İstanbul'da taksilerde yeni dönem
GİRİŞ 26.01.2023 10:44 GÜNCELLEME 26.01.2023 16:09
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

İstanbul'da taksilerde yeni dönem bugün başlıyor. 'Taksi Taşımacılığında Kullanılan Tepe Lambası Düzenlenmesi Teklifi' bugün UKOME toplantısında görüşülecek.

Teklif kabul edilirse 3 ay içerisinde tüm taksilerde akıllı tepe lambaları yer alacak. Lambaların yolcu ve taksici arasında iletişim kurmak amacıyla kullanılacağı belirtilirken lambalarda araçta yolcu varsa 'dolu', yolcu yoksa 'boş', yolcu almaya gidiyor ise lambalarda 'rezerve' yazısı yazacak.

Aynı şekilde değişim saati gelen taksilerde ise 'rezerve' yazısını kullanacak.

Böylelikle uygulama sonucunda taksilerde 'yolcu seçme, yolcu almama' gibi yaşanan sorunların ortadan kaldırılması hedefleniyor.

Bunun yanı sıra sürücü ve yolcu güvenliği içinde taksilerde panik butonları yer alacak. Buton kullanıldığında tepe lambasında 'S.O.S' yani yardım çağrısı verilecek. Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu ise gündeme gelecek teklifi destekleyeceklerini belirtirken taksiciler de uygulamanın kendilerine fayda sağlayacağını ifade etti.

"TEKLİF UKOME'DEN GEÇERSE BÜTÜN TAKSİLER BUNU TAKMAK ZORUNDA OLACAK"

Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu bazı araçlarda yolcu olup olmadığının anlaşılmadığını belirterek, yeni bir sistemin hayata geçeceğini belirtti.

Desteklediklerini vurgulayan Aksu, "İstanbul halkımız için de çok önemli. En azından bir yerde taksi bekledikleri zaman gelen taksinin dolu veya boş olduğunu tepe lambasından okuyup görecekler. Burada da yolcuyla taksicinin arasındaki 'almıyor veya neden almadı' gibi algılar da ortadan kalkmış olacak." dedi.

"3 AY İÇERİSİNDE BÜTÜN TAKSİLERİMİZ SİSTEME GEÇMİŞ OLACAK"

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan İstanbul'da taksilerle ilgili sorunlar olduğunu belirterek, "Bu sorunlardan bir tanesini aşabilmek amacıyla taksi şoförüyle taksi yolcusu arasındaki ilişkiyi netleştirmek açısından bu uygulamayı hayata geçiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Bütün taksilerin tabelalarının akıllı olacağını dile getiren ve karar alındıktan sonra 3 ay içerisinde tüm mevcut taksilerin bu sisteme geçeceklerini ifade eden Cihan, şöyle konuştu:

"Eğer bir uygulama üzerinden bir rezervasyon aldıysa şoför taksi şoförü orada bir 'RZV' ifadesi görünüyor olacak. Taksimetre çalışır haldeyse kırmızı renkte dolu ifadesi taksi şapkasında yazıyor olacak. Eğer taksimetre çalışmıyorsa da taksinin müsait olduğunu yeşil renkli ve boş ifadesini yoldakilere belirtecek."

Emrullah Koçin Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrullah Koçin

Editör Hakkında

2017'de İstanbul Üniversitesi Gazetecilik bölümünden mezun oldu. Meslek hayatına ilk olarak Genç Dergi'de başladı. Daha sonra Sadece haber.com'da internet haberciliğine başladı. 2019 yılında Haber7.com ailesine dahil olan Koçin, ''Ekonomi ve Otomobil Editörü'' olarak meslek hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR 6
  • kafa basmıyorsa 1 yıl önce Şikayet Et
    Amerikayı yeniden keşfetmeyin taksicilik tüm dünyada var en yakın ab ye bakın taklit edin problem çözülsün.
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Uber var zaten sarı siyah taksilerde sen kullan uber
    Cevapla
  • Yılmaz Koç 1 yıl önce Şikayet Et
    Boş şey rekabet lazim uper geri gelsin .
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    eğitim olmadan her şey boş. Taksi ve dolmuş şoförü olabilmek için en az üç aylık kurslar düzenlenmeli ismekte ve bunlara ahlak ve şoför etiği öğretilmeli. mesleğinin incelikleri kurallar eğitimi verilmeli. sertifikaya hak kazananalar taksi ve dolmuş şoförü olabilmeli. her ehliyeti olan taksi ve dolmuş surmemeli. değilse eski tas eski hamam.
    Cevapla
  • TURGUT77 1 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken karar ancak, boş yazıp da yolcu almayanların ruhsatı iptal edilsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle