TCMB'den, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TL'ye dönüşümüne destek

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerini Türk lirasına çevirmeleri durumunda, çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar firmalara destek verecek.

TCMB'den, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TL'ye dönüşümüne destek
TCMB'den, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TL'ye dönüşümüne destek
GİRİŞ 26.01.2023 02:55 GÜNCELLEME 26.01.2023 02:57
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

TCMB'den yapılan duyuruya göre, 2023 Yılı Para Politikası ve Liralaşma Stratejisi kapsamında ticari hayatta liralaşmanın desteklenmesi amacıyla yeni bir adım atıldı.

Bu kapsamda, firmaların yurt dışı kaynaklı dövizlerinin TCMB'ye satışı sırasında, firmalar verecekleri taahhüt karşılığında, Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

YÜZDE 2'Sİ KADAR DÖVİZ DÖNÜŞÜM DESTEĞİ ALABİLECEK

Firmalar, ülkeye getirdikleri yurt dışı kaynaklı dövizlerinin en az yüzde 40'ını TCMB'ye sattıktan sonra getirilen dövizin kalan kısmını kur korumalı dönüşüm hesabında değerlendirebilecek ve verdikleri taahhüt karşılığında Türk lirasına çevrilen tutarın yüzde 2'si kadar döviz dönüşüm desteği alabilecek.

TCMB'ye satışı yapılacak dövizlerin ve Türk lirası vadeli mevduat ve katılma hesaplarına dönüştürülecek dövizlerin yurt dışı kaynaklı olduğunun tespiti bankalarca yapılacak.

Söz konusu desteğe ilişkin TCMB'nin Firmaların Yurt Dışı Kaynaklı Dövizlerinin Türk Lirasına Dönüşümünün Desteklenmesi Hakkında Tebliğ'i de Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

KAYNAK: AA
Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 8
  • Mehmet 1 yıl önce Şikayet Et
    Ben bu merkez bankası başkanını beğeniyorum. Fırtınalı havada bir kaptan olarak gemiyi sağ salim limana yanaştırmayı başardı. Helal olsun kendisine. Seçimlerden sonra reis tekrar kazanırsa işi çok daha kolay olacak. Fikirlerini bilen biri olarak demem o ki uygulamaya geçirmesi kuvvetle muhtemeldir.
    Cevapla
  • Reisin Askeri 1 yıl önce Şikayet Et
    Harika bir cözüm. Her zaman deriz, AK parti yapar yaparsa. Cehape zihniyetine kalsa ülkeyi batirir.
    Cevapla
  • Yavuz Özmen 1 yıl önce Şikayet Et
    Güzel bir hamle. Allah anne babamıza ve sonrasında bizlere nasip ediyor vatanımızı ayakta tutmak için. Eskiden büyüklerimiz yapardı çok şükür. İster yanlış anlayın anlamayın. Vatanımda ki insanlar kendi insanlarına, kardeşlerine daha çok değer vermesi ve sahip çıkması gerek. İsyan etmeyin, şükretmesini bilin ve dik durun kardeşlerim
    Cevapla
  • birbilen 1 yıl önce Şikayet Et
    Merkez bankasının bu yönetimi harika...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    süper yaa. kimin aklına geldiyse tebrikler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle